Emekli Başkomiser Ali Bilgin'in " Polis emeklileri NEDEN AYAKTA ? " başlıklı sosyal medya paylaşımı emektar polisler arasında olumlu karşılandı..



Edirne'de yaşayan emekli Başkomiser Ali Bilgin'in sosyal medyada yeni kurulan bağımsız ve tarafsız tek polis grubu olan " POLİS MEYDANI " isimli grup sayfasından emektar polislerin özlük ve sosyal hak taleplerini içeren paylaşımında şu ifadeler yer aldı : 

" POLİS EMEKLİLERİ NEDEN AYAKTA..?

İlgililere ve yetkililere sesleniyorum..

Anasının ak sütü kadar helal olan TAHSil FARKI GÖZETMEKSİZİN 3600 EK gösterge yi vaadettiği halde vermeyenler cin şişeden çıktı. Polis Emeklileri Türkiye genelinde ayakta.

Dün Mersinde, bu gün Bursa da yarın İstanbul'da, Ankarada toplanacaktır. 3600 ek gösterge fitili ateşlendi..

Bu mücadelemiz kanun çerçevesi içerisinde kalınarak gasp edilmiş haklarımızın alınması mücadelesidir.Bu hakkı bize vereceksen ve bir Terazi kefesine koymak istiyorsan o kefe TSK nin bulunduğu kefe olsun..

Türk Polis teşkilatı da silahlı bir güvenlik gücüdür. Yurdumuzun dış güvenliğini TSK den sorumlu ise İç güvenliğinden de Polis teşkilatı sorumludur. Hangi kurum üzerine düşen asli görevini yaparken Polis teşkilatı kadar şehit vermiş veya gazi olmuş.Hangi kurum ve kuruluş Cumhurbaşkanı bir il'e ziyarete gittiğinde, diğer illerden o İl'e görev yapmak üzere takviye kuvvet gönderir. (bu tür sevkiyatta görebilecekleri ölümlü ve yaralamalı kaza lar hariç ).

Diğer kurum ve kuruluşlara sendika kurma ve sendikalaşma hakkı veriyorsun ve onlarla ücret pazarlığına giriyorsun ama Polise sendika hakkı veremiyorsun. Diğer kurum ve kuruluşlara aldığın memuru doğrudan atamasını yapıp kendi memleketinde görev yapma imkanı tanırken, polis teşkilatına aldığın personeli 1 -2 yıl eğitime tabi tutuyorsun. Bırakın kendi memleketinde görev yapmasını 25 -30 yıl içerisinde bölge bölge,İl İl atamaya tabi tutuyorsun..

Polis bir disiplin suçu işlediğinde Devlet memurları disiplin tüzüğüne göre değil Polis Disiplin tüzüğüne göre cezalandırıyorsun. Ve ondan sonra da polisi 3600 ek gösterge verilmesi konusunda öğretmenlerle,hemşirelere ve imamlarla aynı kefeye koyuyorsun..

Doğru tartan terazinin kefesine yani bir defaya mahsus TAHSİL FARKI GÖZETMEDEN 3600 EK GÖSTERGEYİ şu anda almakta olan Astsubaylar ve Jandarmanın bulunduğu kefeye koy..

HAK VE ADALETTE BU OLMALIDIR..."  


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN