Sosyal medyada yer alan "Polis Emeklileri Hak Arama ve Haber Portalı " yöneticileri tarafından organize edilen İstanbul Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen polis emeklilerinin 173.Yıl kahvaltılı istişare toplantısında, çalışan ve emekli polislerin sorunları masaya yatırıldı..

Buluşmada Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen emekli polisler bir araya geldi.




Foto'da Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, konuklarına hitap ediyor..

Türk Polis teşkilatının 173'üncü yıl kutlama etkinlikleri kapsamında  polislerin özlük ve sosyal haklarına ilişkin taleplerinin dile getirildiği toplantının evsahipliğini Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, üstlendi.



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İYİ parti adına STK'lardan sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan'ın da katıldığı buluşmada emekli Emniyet Teşkilatı mensuplarının sorunları ve emekli polislerin emeklilik şartları konuşuldu.



Toplantı kahvaltıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam edildi.



Foto'da Emekli Başkomiser Cevdet Şentürk,kürsüde polislerin sorunlarını dile getiriyor.. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Emekli Başkomiser Cevdet Şentürk Polis Haftası'na yönelik konuştu ve emniyet mensuplarının yaşadıkları sorunlarını dile getirdi.

Başkan Kılıç : "EMNİYET TEŞKİLATININ POLİS HAFTASI KUTLU OLSUN.."

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı konuşmada, "Ülkenin güvenliğini sağlamak için gözünü kırpmadan canla başla kurşunlara göğsünü siper eden Polis teşkilatımızın bütün üyelerine, mesleğini yaparken yaşamını yitirmiş bütün teşkilat mensuplarına saygılarımı sunuyorum.." dedi.



Foto'da CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, katılımcılara hitap ediyor..
 
"EN GÜVENLİ TOPLUMLAR ÖZGÜR TOPLUMLARDIR.."


CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de gerçekleştirdiği konuşmada polislerin özlük haklarının diğer güvenlik unsurlarımızın hakları ile aynı düzeye getirilmesinin devletin ve hükümetin görevi olduğunu vurgulayarak,"Dünyanın en güvenli toplumları en özgür toplumlarıdır. Özgürlükten fedakarlık edilerek güvenliği sağlamak asla mümkün değildir.." ifadesini kullandı.

"EMEKLİ POLİSLERİMİZ GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR.."

Emekli polislerin geçim sıkıntısı yaşadığını belirten Hamzaçebi,"Bu görevi yerine getiren güvenlik teşkilatımızın geçim kaygısı içerisinde, çocuklarının geleceğini sağlama kaygısı içerisinde , yarın ne olacağım kaygısı içerisinde yaşamaması gerekir.

Bu sorunu çözmek devletin görevidir. Bugün insanlar Türkiye'de çalışanlar özelliklede Polis Teşkilatımız emekli olmaktan korkmaktadır. Emeklilik bir kabus gibidir çünkü emekli olunduğunda maaşlar yarı yarıya düşmektedir. Bu nedenle polislerimiz asla emekli olmak istememekte ancak zamanı geldiğinde de emekli olmak zorundadır.

Emeklilikle , aylığın arasındaki bu uçurumu gidermek, polislerimizi emekli olmak korkusundan kurtarmak,siyaset kurumunun özelliklede hükümetin en temel görevi olmak zorundadır.

Polislerimizin yaşadıkları sorunlarını yakından biliyoruz. Polislerimizin başta 3600 ek gösterge olmak üzre, özlük ve sosyal haklarına ilişkin taleplerini iktidara geldiğimizde çözüme kavuşturacağız."
dedi



Foto'da İmdat Çiftçi, hem sunucuk yaptı hem de polislerin sıkıntılarını ve çözüm yollarını anlattı..


Platform kurucusu ve Genel Başkanı İmdat Çiftçi de yaptığı konuşmada,meslektaşlarına kahvaltılı toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti ve 10 Nisan Polis günü'nü kutladı.

İmdat Çiftçi konuşmasının devamında da " Bu kahvaltılı istişare toplantısınnın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm meslek büyüklerime ve arkadaşlarıma, yanımızda olan destekleyen tüm meslektaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum.Polis haftasında emeklilerimizle biraraya geldiğimiz ilk kahvaltılı istişare toplantımız hepimize hayırlı olsun...Güçlü ve etkin bir STK olabilmemiz için kamu yararına çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'ne üye olmayan meslektaşlarımı hemen üye olmaya davet ediyorum...Sen yoksan biz bir eksiğiz.." dedi




Konuşmaların ardından Emekli polislere CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Platform birim başkanları tarafından plaket takdim edildi.



Platform faaliyetleri ile polislerin özlük ve sosyal haklarını içeren taleplerini haber yaparak kamuoyuna ve meslektaşlarına duyuran Ulusalses.com Haber Müdürü Gazeteci-Yazar Halis Kahraman'a plaketini de Polis Koleji Mezunlar Derneği Genel Başkanı Emekli Emniyet Müdürü Mustafa Özgen takdim etti.




ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER- HALİS KAHRAMAN