Evli, eşi çalışmayan memurlara her ay ödenen aile yardımı ödeneğinin memur emekli olunca kesilmesine polis emeklileri sosyal medya paylaşımları ile adeta isyan ettiler.



Polis emeklisi ve gazeteci Halis Kahraman, sosyal medyada yer alan polis haber portalları ile grup sayfalarında," Evli,eşi çalışmayan memur her ay 262,09 lira aile yardımı ödeniyor.Bu yardım, memur EMEKLİ olunca KESİLİYOR..Bu nasıl ADALET ? " şeklinde bir paylaşım da bulundu.

Bu PAYLAŞIM altına yazılan bazı YORUMLAR şöyle sıralandı :

Emin Sevim : Emekli olunca sanki eşinden boşanıyor, var mı böyle bir adalet ?

Ali Uzun : TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE ADALET KALDI MI ?

Mehmet Ali Sallabaş : Memur emekli olunca eşine harcama yapmıyor mu ? Eşini annesinin evine mi gönderiyor ? Onun icin mi aile yardımı verilmiyor..?

Muhsin Güvenç :
Bu konudan önce emniyet hizmetleri tazminatının emeklilerine de yansıltılması için uğraş vermeliyiz.Bence bu konu daha önemli..

Veysel Düzgün : Emekliye ayrılınca hanımını babasının evine gönderecek..Emekli artık çorbasını kendisi yapabilir diyor.. Allah ıslah etsin..Hangi akla hizmet ediyorlar..?

Sinan Dursun : Emekli olan memur karı yı boşuyo da ondan.. Devlet aile yardımını da kesiyor, çocuklarını da yetimhaneye bağışlıyo..

Necat Sivri :
Böyle adaletsizlik olur mu ? Emekli maaşı zaten yeterli değil..

Ahmet Karagöz : DEMEKKİ EMEKLİ OLUNCA ALDIGI PARA YETİYOMUŞ..

Yusuf Şimşek :
Emekli olunca millet yalnız yaşıyo.. Onun için Aile yardımını kesiyo..

2018 TEMMUZ AYINDA  AİLE YARDIMI ÖDENEĞİ DE ARTACAK..


Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından temmuz ayında zamlı maaşlarını alacak olan memurlar, maaşlarına ek olarak verilecek aile yardımı tutarlarını merak ediyorlar.

Çalışmayan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan eş ve çocuklar adına ödenen aile yardımı kaç TL olacak ? 

 1 Ocak- 31 Haziran 2018 döneminde MEMUR AİLE YARDIMI NE KADAR ALIYOR ?

Eş ve çocuk yardımı olarak adlandırılan aile yardımı maaşa ek olarak zamlı olarak veriliyor. Memur çalışanın herhangi bir işte çalışmayan eşi ve çocukları için verilen aile yardımı tutarı sahip olunan çocuk sayısına göre de değişiyor.

Eş Durumunun maaşa Etkisi şöyle :

Bekar 0,00 TL

Evli, eşi çalışıyor 0,00 TL

Evli, eşi emekli 30,44 TL

Evli, eşi çalışmıyor 262,09 TL

2018 yılının ilk altı ayında, çocuk nedeniyle memurun net maaşına eklenecek tutar:

Çocuk yok : 0,00 TL

1 çocuk ( 72 aydan büyük) 49,97 TL

1 çocuk (72 aydan küçük) 77,11 TL

2 çocuk ( 72 aydan büyük) 99,94 TL

2 çocuk (biri 72 aydan küçük, biri büyük) 127,08 TL

2 çocuk ( 72 aydan küçük) 154,21 TL

3 çocuk ( 72 aydan büyük) 157,52 TL

3 çocuk (biri 72 aydan küçük, ikisi büyük) 184,66 TL

3 çocuk (ikisi 72 aydan küçük, biri büyük) 211,79 TL

3 çocuk ( 72 aydan küçük) 238,93 TL

AİLE YARDIMI ÖDENEĞİ NEDİR ?


Evli bulunan Devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir. Bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için 2.134, çocuklarından her biri için de 250 gösterge rakamının (72 nci ay dahil olmak üzere 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için bir kat artırımlı) aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenir.

Eşlerden birine iş akdi veya toplu sözleşme gereği çocukları için yapılan aile yardımı ödeneği daha düşük ise, yalnız aradaki fark ödenir. Bu fıkrada yer alan gösterge rakamlarını 3 katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir. Dul memurların çocukları için yukarıdaki fıkralar hükmü uygulanır. Boşanma veya ayrılık vukuunda mahkeme bu yardımın hangi tarafa ve ne oranda verileceğini de kararında belirtir. Devlet memurunun, geçimini sağladığı üvey çocukları için de bu ödenek verilir.

TOPLU SÖZLEŞMEDE ALINAN KARARA GÖRE

Çocuklar için verilen aile yardımı ödeneği, en az yüzde 40 engelli olan çocuklar için yüzde 50 artırımlı olarak ödeniyor. Aile yardımından yararlanabilecek eş ve çocuk durumunda meydana gelen değişiklikleri daha sonraki tarihlerde bildiren personelin de ödenekten geriye dönük yararlanma imkânı var. 


ULUSALSES.COM-*ÖZEL HABER : Murat AYDIN