"ulusalses.com " isimli haber portlamızda 30 Temmuz 2017 tarihli " Artık Polise SÜRELİ, milletvekiline SÜRESİZ silah ruhsatı verilecek..! " başlıklı habere DÜZELTME ve ÖZÜR.. 

Resmi Gazete'nin 28 Temmuz 2017 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca, bazı maddeler yürürlükten kaldırılırken, bazı maddelere yeni hükümler ilave edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 İl Emniyet Müdürlüklerine ilettiği, 1 Ağustos 2017 tarihli 91/1779 sayılı resmi emir yazı uyarınca, 
yeni yönetmeliğin 2'inci maddesinde yer alan "Taşıma ve bulundurma ruhsatları onay tarihinden itibaren beş (5) yıl için geçerli olup, gerekli şartların varlığı halinde her (5) beş yılda bir yenilenir." hükmünün taşıma ve bulundurma ruhsatı alacak olan  sadece T.C. vatandaşlarını ilgilendirdiği, Emniyet Hizmetleri Sınıfı mensubu EMEKLİ polisleri ilgilendirmediği, eskiden olduğu gibi EMEKLİ polislerin silah ruhsatlarında herhangi bir değişiklik olmadığı ve silah ruhsatlarının SÜRESİZ olduğu öğrenildi.

"ulusalses.com " isimli haber portalamızın Haber Müdürü Halis Kahraman da yaptığı açıklamada, " Muhabirimiz emniyet kaynaklarından edindiği eksik bilgi ve hatalı yoruma dayalı " Artık Polise SÜRELİ, milletvekiline SÜRESİZ silah ruhsatı verilecek..! " başlıklı bir haber yazmış. Bu haber de, haber portalımızda 30 Temmuz 2017 günü yayımlanmıştır..

Ancak, daha sonradan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 İl Emniyet Müdürlüklerine ilettiği emir yazı incelendiğinde, haberin eksik bilgi ve yorum'dan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Basın yayın ilkeleri ve sorumlu habercilik gereği, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla, haberimizi düzeltir, okur'larımızdan özür dileriz.."
dedi  



28 Temmuz 2017 tarihli resmi gazete'de yayımlanan "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmeliği  " nin değiştirilen 2'nci maddesi şöyle  idi:


MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve sekizinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

"Taşıma ve bulundurma ruhsatları onay tarihinden itibaren beş yıl için geçerli olup, gerekli şartların varlığı halinde her beş yılda bir yenilenir. Ruhsatlar verilirken ruhsatın geçerlilik süresi ve süre bitiminden itibaren en geç altı ay içinde ruhsatın yenilenmesi gerektiği kişiye tebliğ edilir. Beş yıllık geçerlilik süresini müteakip altı ay içinde ruhsatın yenilenmemesi halinde o silaha ait ruhsat başka bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilerek bu Yönetmelik hükümlerine göre devri sağlanır. Bu şekilde ruhsatı iptal edilen silah, ancak Kanunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında belirlenen idari para cezasının ödenmesi kaydıyla aynı şahıs adına tekrar ruhsata bağlanabilir."


"Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Hükümet üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, kuvvet komutanları ile Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi genel sekreterleri ve genel sekreter yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı müsteşarlan, Savunma Sanayii Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı Sahil Güvenlik Komutam ve bu görevlerde asaleten bulunmuş olanların ruhsatlarında süre kaydı aranmaz."


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-