Polis kökenli gazeteci-yazar Halis Kahraman, sosyal medya hesabından paylaştı..Paylaşımında, "Polis emeklisinin her ay maaşından 575 lira GASP ediliyor.BİLİYOR MUYDUNUZ ? " ifadeleri yer aldı.

Paylaşım altına yazılan bazı YORUMLAR şöyle sıralandı : 

Fatma Nazlipinar : Halis Bey nereye kesiyorlar ,bilgi verir misin?

Mustafa Uzun : Halis Bey bu kesinti nasıl yapılıyor lütfen bizi aydınlatın ki hakkımızı arayalım arkadaşım

Halis Kahraman : Bu kesinti polislere 3600 ek gösterge verilmemesinden kaynaklanıyor.Jandarma astsubay her ay polisten 575 lira daha fazla maaş alıyor.

Polisler bu mağduriyeti için AK Parti ve MHP'ye başvurdu.Haklı talepleri her iki parti trafından red edildi.Son çare CHP'ye başvuru yapıldı. CHP polislerin ek gösterge mağduriyetine
 sahip çıktı.Anayasa mahkemesine dava açtı.Dava kabul edildi.Davanın esas'dan görüşülmesi için şimdi duruşma günü verilmesi bekleniyor.

"Eşit işe, eşit ücret " ilkesi uyarınca mahkeme nihai karar verirse, yüksekokul ve üniversite mezunu toplamda 40 yıl hizmet süresi olan polislerin maaşı 575 lira artacak.Bu tutar maaş katsayısina bağlı olduğundan dolayı 2018 yılbaşında da bu tutar otomatikman artacaktır.

Eğer Anayasa Mahkemesi olumsuz karar verirse, bu dava iç hukuk yolları tükendiğinden dolayı CHP tarafından AİHM'e taşınacaktır.

Hukukçular, AİHM'in polislerin mağduriyetine dur diyeceğine, hak, hukuk ve adaletin sağlanması için polislere 3600  ek gösterge verilmesi yönünde  kesin hüküm vereceğini söylüyorlar.

Haydi hayırlısı olsun..

Durum bundan ibaret..Bilgilerinize sunarım..


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN