SGK trafik kazasında hayatını kaybeden polis memurunu ile ilgili 25 gün primi eksik olduğu gerekçesi ile emekli saymadığı iddiası ortalığı karıştırdı.

2,5 yaşındaki çocuğu ile zor durumda kalan Güllü Aygören, " Eşim öldü, şimdi nasıl geriye dönük prim yatırsın..?" diyerek yaşadığı sıkıntıya isyan etti.

İddiaya göre; polis memuru Mustafa Aygören 24 Nisan 2011 tarihinde İstanbul Kartal'da karşıdan karşıya geerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından polisin eşi Güllü Aygören İçişleri Bakanlığı ve SGK'ya müracaat ederek eşinin işlemlerini başlattı.

SGK, incelemenin ardından kazada hayatıı kaybeden polis memuru Mustafa Aygören'in polis okulunda öğrenciyken primlerinin yatırılmadığını bu nedenle hizmet süresine sayılamayacağına dolayısı ile kaza anında ölen polisin 5 yıllı hizmet süresini tamamlamadığını öne sürerek maaş bağlanamayacağına hükmetti.

Bunun üzerine eşinin polis okulunda öğrenci iken geçen süresinin primlerini yatırmak isteyen acılı eşe SGK, geçici 5510 sayılı yasanın 4.maddesinin 10.bendinde göre, polis okulundaki öğrencilik süresi primlerinin ölmeden önce kendisi tarafından yatırılması gerektiği gerekçesi ile rededildi. 


KAYNAK :kocaeligazete.com