Kütahya'da çalışan ve emekli polis eşleri Çanakkale Şehitliğine kültür ziyareti gerçekleştirdi.

Genel Merkezi İstanbul’da bulunan ve Türkiye genelinde 34 şubesi ile faaliyet gösteren Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Kütahya Şube Başkanlığı Kadın Kolları ile Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Kütaya Şubesi tarafından ortaklaşa organize edilen, halen çalışan ve emekli polis eşleri Çanakkale Şehitliğine ziyaret gerçekleştirdi.



Çanakkale şehitliği gezisine çalışan ve emekli polis eşlerinin ilgisi yoğun oldu.Kütahya Belediyesine ait Kültür otobüsü ile cuma akşamı Kütahya'dan hareket eden kafile, cuma günü sabahı polis emeklisi rehber eşliğinde Çanakkale Gelibolu yarımadasında Conk Bayırı, Şehit Onbaşı Anıtı, Şahdere Şehitliği, Şehitler Abidesi,Yahya Çavuş Anıtı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı ve 57'inci Alay Şehitliğini ziyaret ettiler.

Onbinlerce askerin vatan uğruna şehit düştüğü topraklarda duygusal anlar yaşayan polis eşleri, atalarına şükranlarını sundu, ruhlarına dualar okudular.



Çanakale Aynalı Çarşı'yı da ziyaret eden polis eşleri cumartesi akşamı Çanakkale polis evinde konakladıktan sonra Pazar günü akşamı Kütahya'ya geri döndüler.

Kültür gezisi anısına bol bol hatıra fottoğrafı çektiren polis eşleri, geziyi düzenleyen PEKAY Kütahya Şube Başkanı olan Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik'in eşi Birgül Çevik ile Türkiye Polis Emeklileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Aydın Bola'nın eşi Şükriye Bola'ya teşekkürlerini sundular.

Çalışan ve emekli polis eşlerinin birbirleriyle birlik, beraberlik ve kaynaşmasını sağlayan sosyal etkinliklerinin de devamını istediler.  


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN