10 Nisan Polis Günü'nde 9 Milletvekili mecliste polislere 3600 Ek Gösterge Talebinde Bulundu..

Türk Polis Teşkilatının 173’üncü kuruluş yıl dönümü sebebiyle TBMM Genel Kurulunda açıklama yapan dokuz milletvekili, polislerin en büyük beklentisi olan 3600 ek gösterge sorunlarının artık giderilmesi gerektiğini tek tek dile getirdiler.. 

Emekli polislerin maaşlarında da düzenleme yapılmasını isteyen Milletvekilleri, Emniyet personeli ile Jandarma personeli arasındaki maaş  farkının giderilmesini ve " Eşit işe eşit ücret " ödenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Jandarma teşkilatı personeli tahsil farkına bakılmaksızın ortaokul mezunları dahil 1995 yılından bu yana 3600 ek gösterge üzerinden maaş alırken, Emniyet Teşkikatındaki  2 yıllık yüksekokul ve üniversite mezunlarına ise, 2016 Mart ayından bu yana  3000 ek gösrege üzerinden maaş ödeniyor.

Jandarma Astsubayı ile polis memuru arasındaki 600 puanlık ek gösterge farkı sonucu, polislere , hizmet süresi ile kıdemine göre, her ay 550 lira ile 625 lira EKSİK MAAŞ ödeniyor..

Çarşı ve Mahalle Bekçisi'den 2'inci Sınıf Emniyet Müdürü dahil her rütbedeki sadece yüksekokul ve Üniversite mezunu çalışan ve emekli polislere, 3000 ek gösterge üzerinden maaş ödeniyor..
 
İşte milletvekillerinin polislerin özlük ve sosyal haklarına ilişkin talepleri....:  

1-NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER : Polislerimizin sorunlarına Adalet ve Kalkınma Partisi Hükûmeti çözüm üretmiyor. Çalışma saatlerinin 12/24 olması nedeniyle yaşamları altüst olan polislerimizin fazla mesai ücreti dahi sorun. Sivil Emniyet memurları dâhil polisler için çok sayıda soru önergemiz oldu, ne var ki bunların çoğu yanıt bulmadı. Emniyet mensuplarının ek göstergelerinin 3600 olması için kanun teklifi de verdim.

Polisimiz sorunlarından arındırılmalıdır. Geçici görevle görevlendirilen polislerin, değişik iklim şartları, psikolojik dönüşümleri dikkate alınarak destek almaları dahi sağlanmalıdır. Polislerin on iki saatlik mesaileri boyunca yeme, içme ve benzeri fiziksel ihtiyaçlarını karşılamaktaki sorunları ortadan kaldırılmalıdır.

Ayrıca, emekli polislerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi adına maaşlarında 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılmalıdır.

2-MUĞLA MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN :
 Emniyet mensuplarımızın bazı sorunlarının artık çözüme kavuşturulması gerektiği ortadadır. Bir kısmı kronikleşen bu sorunlarla ilgili tespitlerimizi müsaadenizle sizlerle paylaşmak istiyorum.

Polislerimizin en büyük beklentisi 3600 ek gösterge sorunlarının artık giderilmesidir.

Bu sorunu değerlendirirken polislerimizin diğer kamu görevlileri gibi 65 yaşında değil, 55 yaşında zorunlu olarak emekliye sevk edildiğini de göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. 55 yaşında emekli edilen bir polis memuru hayatın olağan akışı göz önünde bulundurursa ya çocukları eğitim hayatına devam etmekte ya da çoluğunu çocuğunu evlendirme veya iş kuracağı zor bir dönemde emekliye ayrılmaktadır hem de çok düşük bir emeklilik maaşıyla. Ömrü boyunca Türk milletinin huzuru için şanla şerefle hizmet etmiş polislerimizin emekli olunca yeniden rızık derdine düşmesi, iş güç aramaya çıkması kabul edilebilir bir durum değildir.

Şanla şerefle görevlerini yapıp emekliye ayrılan polislerimize verilen ve senelerdir sabit olan 100 TL’lik temsil tazminatının artırılması gerektiği de ortadadır. Yine, bu yıl, polislerimizin hâlâ terör tazminatları ödenmemiştir, bunun da geciktirilmeden ödenmesi lazım.

Artık Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığına bağlı bir genel komutanlık hâline gelmiştir. Dolayısıyla Emniyet personeli ile Jandarma personeli arasındaki ücret farkı giderilmeli, " Eşit işe eşit ücret " ödenmesi sağlanmalıdır.

3-İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ALİ BALBAY :Polis teşkilatının 173’üncü yılını kutluyorum. İktidarı, sadece kutlamakla yetinmemeye, onların temel haklarını vermeye ve 3600 gösterge haklarını vermeye çağırıyorum.

4-MERSİN MİLLETVEKİLİ BAKİ ŞİMŞEK : Polislerimizin özlük haklarıyla ilgili de Hükûmetin gerekli düzenlemeyi yapmasını, özellikle 3600 ek göstergenin…

Ayrıca, eş durumu tayinlerinde hem polis teşkilatımızda, millî eğitimde, sağlıkta, bütün devlet memurlarında insanlar birçok zorluklarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Hükûmetin eş durumu tayinlerinde bütün kriterleri ortadan kaldırarak karı kocanın istediği bir yere tayini yapmasını, bunu öncelikle gündeme almasını… Çünkü bununla ilgili her gün yüzlerce, Meclisteki milletvekillerimize talepler geliyor. Yani polisi gönderiyorsunuz doğuya, zorunlu hizmet diyorsunuz ama eşinin tayinini istediği yere yapmıyorsunuz. Bununla ilgili bütün kriterler kaldırılarak, tekrar gözden geçirilerek mutlaka eş durumu tayinlerinin karı kocanın istediği bir yere yapılmasını talep ediyor, saygılar sunuyorum.

5-GİRESUN MİLLETVEKİLİ BÜLENT YENER BEKTAŞOĞLU : Anayasa Mahkemesi polislerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması talebini çeşitli gerekçelerin yanı sıra statü hukukuna göre değerlendirerek reddetti.

Ancak kimse bu kararın arkasına sığınmamalıdır. Polislerimizin 3600 gösterge ve eş değer bir derece, kademe artırımı beklentisi hâlâ sürmektedir, bunun takipçisi olacağız.

İçişleri Bakanlığında bu gerekçeye ve kanunlara uygun bir gösterge düzenlemesi yapılmasını bekliyoruz, bu müjdeyi onlara en kısa zamanda verelim.

6-KOCAELİ MİLLETVEKİLİ FATMA KAPLAN HÜRRİYET : ” Ne yazık ki polislerimiz canları pahasına yaptıkları bu görevde sahipsiz bırakılıyor, hak ettikleri değerin yarısını bile göremiyorlar.

Hükûmet, polise üvey evlat muamelesini layık görüyor. Askerle aynı mücadeleyi verdikleri hâlde 3600 ek gösterge talepleri polislere verilmiyor. Personel yetersizliği, fazla çalışma saatleri gibi pek çok sorunları var.

7-İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM : Kahraman Türk polislerimizin özlük haklarını iyileştirmek, emekliliklerinde yarı yarıya düşen maaşlarında düzenleme yapmak, 3000 olan ek göstergelerini 3600’e çıkarmak ve en önemlisi görevlerini yapan polislerimizin işini kolaylaştırmak başta biz milletvekillerinin görevidir.

8-İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR :Polis teşkilatımızın kuruluşunun 173’üncü yıl dönümü dolayısıyla bütün teşkilat mensuplarına kutlama dileklerimi, mesajlarımı iletmek istiyorum ama bunun yanında özellikle altını çizerek şunu da vurgulamak istiyorum:

Gece gündüz, hafta sonları, spor müsabakaları da dâhil olmak üzere yılmadan, bıkmadan, evinden ayrılırken can ve mal güvenliği her zaman risk altında olan polis teşkilatımızın değerli mensuplarının özlük haklarında iyileştirme yapılması, 3600 ek göstergenin kendilerine verilmesi ve tabii, bunun yanı sıra mesai uygulamalarının yapılması, hafta içi, hafta sonu ve vardiya uygulamalarında iyileştirmeler yapılması, teşkilatımızın da polis memurlarımızın da bizlerden her zaman talep ettikleri dilekleridir, bunu da ifade etmek istiyorum.

9-SAKARYA MİLLETVEKİLİ ENGİN ÖZKOÇ :
 Polislerin ek göstergelerinin 3600 olması için vermiş olduğumuz kanun teklifinin gündeme alınması ve yasallaşması konusunda iktidarın ve muhalefet partilerinin desteğini bekliyoruz. 


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN