Emekli Emniyet Müdürü Süleyman Deveci, 10 Nisan Polis Günü nedeniyle, polislerin özlük ve sosyal haklarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım da " Polis İMDAT diyor, duyan yok..! " dedi



Antalya'da yaşayan ve Türkiye Polis Emeklileri Derneği Antalya Şubesi üyesi de olan 1'inci sınıf emekli Emniyet Müdürü Süleyman Deveci'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım da şu ifadeler yer aldı : 

" Polis İMDAT diyor, duyan yok..!

Çözülemeyen sorunları sebebiyle tahammül sınırları zorlanan, yaşadığı travmalar sonucunda yaşadığı “stresten dolayı” cinnet geçiren ve en çok İNTİHAR eden meslek grupları arasında ilk sırada olan POLİS İMDAT DİYOR, DUYAN YOK..!

Polis günlerinde, şehit törenlerde, polis günlerinde, seçimden önce hamaset dolu sözler yerine, polis emsal görev yaptığı jandarmaya verilen 3600 ek göstergesi hakkını istiyor.

Anayasaya, insan haklarına ve uluslararası sözleşmelere rağmen; ağır çalışma koşullarına bağlı olarak yaşadığı tükenmişlik sendromu ile gardı düşen boksöre dönüşen polislere İçişleri Bakanlığı neden sahip çıkmıyor ?

FETÖ’nün yaptığı darbe girişiminin önlenmesinde olduğu gibi gerektiğinde; Ülkemizin bekası için can vererek kendi çocuklarını yetim bırakan polis emsal görev yaptığı jandarmaya verilen 3600 ek göstergesi hakkını istiyor.

Her zaman ve her yerde, birlikte aynı görev yaptıkları halde” polisler arasında ayrım yapılmasını protesto etmek için; meydanlarında “hak, hukuk ve adalet arayan polislerin istenmeden verilmesi gereken 3600 hakkının acilen istiyoruz.

Çalışırken alil ve acizlere yardım eden, emekli olduğunda aldıkları asgari ücret düzeyindeki emekli maaşı sebebiyle düşürüldüğü alil ve aciz durumdan kurtulmak için çalışmak zorunda kalan polis emekli olmaktan korkuyor.

Anayasamızın, Devletin, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri için gerekli tedbirleri alır hükmüne ve eşit işe, eşit ücret ilkesine rağmen; polis emsal görev yaptığı jandarmaya verilen 3600 hakkını istiyor.

Bayramlar ve yılbaşı gibi özel günlerde diğer memurlar istirahat ederken; görev istirahatinde, haftalık ve senelik izinlerde bile çağrıldığı göreve gitmek zorunda kalan polis emsal görev yaptığı jandarmaya verilen 3600 hakkını istiyor."


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN