Emekli Emniyet Müdürü Çetin Domaç : "Polis intiharları için bu raporu hazırlayanlara YUH OLSUN.." dedi

Çetin Domaç'ın sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı :



"Çetin Domaç, AMATÖR YAZARLAR PLATFORMU... grubunda kendi gönderisini paylaştı.
14 dk. ·

Çetin Domaç
10 Aralık 2013 ·

BU RAPORU HAZIRLAYANLARA YUH OLSUN..

Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırladığı rapora göre, 2013 yılında 40 polisimiz intihar etmiş. Uyanıklarya(!) sebebini de hemen bulmuşlar.

İntiharların sebebi neymiş efendim, basın ve medyadaki olumsuzluklarmış?

Tabii ki, tabanda polislik yapmamış olanlar, piyangodan çıkar gibi cukgadak tavana oturursanız, sizin gibiler, polisin sorunlarından ancak bu kadar anlar.

Ey(!) bu raporu yazan aklı evveller?

Siz, aynı evde kalıyor olmalarına rağmen, görevde oldukları için çocuklarını, görememenin ve çocuklarını ancak uyurken öpebilmenin ne demek olduğunu yaşadınız mı hiç? Ya da aylarca sürebilen böyle bir baba evlat ilişkisinin ne demek olduğunu biliyor musunuz?

Siz, çocuklarını 7-8 ilk okul değiştirmek zorunda kalınarak ilk okul okutmanın, ne sonuçlara mal olabildiğini düşünebiliyor musunuz?

Siz görev yorgunluğundan, eşine sırtını dönerek uyumak zorunda olmanın ne demek olduğunu bilir misiniz?

Siz, görevi gereği silahlı bir operasyona katılan bir görevliye, öldürmek kastıyla silah namlusu doğrutulduğunda, o görevlinin can korkusuyla pantalonuna işediğini gördünüz mü hiç? O görevlinin bozulan moralinin, utancının ve felç olan psikolojisinin nasıl onarılabileceğinden haberiniz var mı?

Siz, dağda bayırda teröristle silahlı çatışmaya girdiniz mi hiç?

Siz bunları yaşamadıysanız, neyin polisliğini taslıyorsunuz ki?

Bir ana, çocuğumun katili nerde? diye hıçkırarak yakanıza yapışdı mı hiç? O ananın canhıraş feryadını ağlayarak birlikte yaşamanın acısını çektiniz mi hiç?

Masa başında oturduğunuz yerden elinizin hamuruyla polislik taslamayın. Ben yemiyorum. Yiyenlere de afiyet olsun.

Gökten zembille iner gibi, oturun masa başlarına,önünüze getirilen vukuat raporlarını okuyun ve terör uzmanı olun. Oh ne ala, yersen(!).

Oturun masa başlarına, yanlış kararlarınızla, hatalı emirlerinizle, polisi halkıyla karşı karşıya getirin ve tüm sorumluluğu da sıradan polisin sırtına yıkın. Oh ne ala, yersen(!).

Oturun masa başlarına habire ahkam kesin. Aman ha, sakın kıçınızı koltuktan kaldırmayın. yağcılığa da gaz kesmeden devam edin. Yoksa koltuk kayar da, haberiniz bile olmaz sonra.

Öteden beri söylediğim gibi, tabanda polislik yapmayanlar, polisi anlayamaz. Bu tipler, toplumsal olaylarda görüldüğü üzere, akla karayı, sapla samanı bir birine karıştırır ve birilerine yaranabilmek uğruna, halkının gözbebeği olması gereken polisini, sanki halk düşmanıymış gibi bir algılama noktasına düşürürler.

Siz ne anlarsınız demokrasiden, insan gibi yaşama hakkından? Polis insan gibi yaşıyor mu? yaşamıyor mu? yaşam hakkını bilmeyenler nereden bilecek? polisin hangi koşullarda yaşadığını?

Siz ne anlarsınız polisin sorunlarından? Yok yok ne anladığınız ortada...

Bak sen neymiş? Polis intiharlarının sebebi basın ve TV lerde yayınlanan haberlermiş(!).

Yuh ki yuh. Güldürmeyin beni. Çıldırtmayın beni. Allah aşkına sayıyla kendinize gelin.

Polisin gerçek sorunlarına bakın ve o sorunlara çözüm getirin.

Herhalde yapılması gereken; senaryo yazmak değil, polisin gerçek sorunlarına doğru teşhis koymak ve çözüm üretmek olmalıdır. "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN