Emekli Emniyet Müdürü Yavuz Elbirler, sosyal medya hesabından polis koleji'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir paylaşım da bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ; Ortaokul mezunlarının alındığı ve yatılı lise düzeyinde eğitim veren Türk Polis Teşkilatının amir sınıfını yetiştirmek üzere açılan polis koleji'nin 2015 yılında hükümetin aldığı yeni polis eğitim sistemi kararı uyarınca kapatıldığı ifade edildi.



Polis Koleji mezunu olan 1'inci sınıf Emekli Emniyet Müdürü Yavuz Elbirler'in polis koleji'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı paylaşım da şu ifadeler yer aldı . 

"Öğrencisi olmaktan her daim onur ve gurur duyduğum, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün emir ve direktifleri ile 15 Haziran 1938 de, Türk Polis Teşkilatının amir sınıfını yetiştirmek üzere açılan Polis Koleji'nin 17 Haziran kuruluş yıldönümü.

Bu okulda okuyarak, Devletin emrinde, Milletin hizmetin de görev ifa etmiş olan Bütün Polis Koleji Mezunlarını, saygı ve sevgi ile yad ediyorum.

Hakk'a yürüyen, Şehadet Şerbetini içenlere Tanrıdan rahmet, Gazi, Emekli ve halen görevde olanlara şükranlarımı sunuyorum."


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN