Adana Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru M.G., sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eşi çalışmadığı halde aile yardımı alamadığını belirterek, yaşadığı mağduriyeti ilgili makamlar ile kamuoyuna duyurdu..

Mağdur polisin sosyal medya facebook'ta 13 Ocak 2017 tarihli paylaşımda şu ifadeleri yer aldı :
"Adana Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışıyorum, eşim isten ayrildiktan sonra Emniyet bütçe şubeye 657 sayılı devlet memurlari kanununun 202. Maddesi geregince aile yardimi icin muracaat etmek istedigimde eşimin işsizlik maaşını gerekçe gostererek müracaatımı almadılar.

İşsizlik maaşı bittikten sonra İş-Kur'dan işsizlik maaşının bittiĝine dair yazı istedim. Görevli memur bana gerekçesini sordu, Ben de "Polis memuruyum, aile yardimi almak için kendi kurumuma vereceğim.. "  dediğimde ise, görevli memur " İşsizlik maaşı aile yardımı almaya engel teşkil etmez.."  dedi.

Bunun üzerine araştırmaya girdim. Devletin diğer butun kurumlarında böyle bir uygulama yokmuş..Sadece Emniyet Müdürlüğü dışında. Maliye Bakanlığına mail attım, Bakanlıktan mailime gelen cevapta ise, "İşsizlik maaşının süreli bir ödeme oldugunu ve 657 Sk. nun 202. Maddesini kapsamaz.. " denildi.

Maliye Bakanlığına dilekçe ile başvuru yaparak, tarafima hangi gerekçeyle aile yardımı ödenmediğinin ve  kanuni dayanağının yazılı olarak bildirilmesini istedim.

Şimdi Bakanlıktan gelecek olan cevabı bekliyorum.

Adana Emniyet Müdürlüğü Bütçe şubesinde görevli meslektaşım ise, tüm kamu kurumlarının Aile yardımı konusunda yanlış yaptığını, sadece kendilerinin doğru yaptığını bana söyledi..

Bakalım, Maliye Bakanlığı'nın Aile yardımı konusundaki cevabı ne olacak ?

Merakla bekliyorum..."


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER