Balıkesir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda halen görevli 23 yıllık Polis memuru Sezai Sezer , Emniyet teşkilatında yıllardır yaşanan TALTİF (Para ödülü) ADALETSİZLİĞİ için savaş açtı.. Hukuk mücadelesinden halen vazgeçmedi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 2012 yılında polis memuru olarak görev yaparken uğradığı mobbing ve taltif usulsüzlüğü ile hukuksuzluğuna karşı mücadele başlatan Sezai Sezer, şimdi  Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından iadeyi itibar okarak tayin edildiği Balıkesir'de Emniyet teşkilatında da 2012 yılında başlattığı usulsüz dağıtılan taltifler konusundakı hukuk mücadelesinden halen vazgeçmemiş.

Adliye kaynaklarından aldığımız bilgilere göre, Polis memuru Sezer, 2012 yılında polis memurlarına yönelik yapılan haksız ve usülsüz taltif adaletsizliği için başlattığı hukuk mücadelesini  halen kesintisiz sürdürüyor..

23 yılık Polis memuru Sezai Sezer'in mücadelesinin 2014 yılında ulusal gazetelerde "Himmet adıyla paralel vergi " ve "Akhisar'da 2. Taltif Bombası "manşetleri ile haber olmasının ardından Akhisar' da yeniden polislere yönelik taltif yolsuzluğu dosyası açılmıştı.Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen tum polıs teskılatının 4 gözle bekledığiı taltif haksızlıgına emsal oluşturacak dosya soruşturma aşamasından kovuşturma aşamasına bir türlü geçirilememektedır.

Şimdi bu dosyada soruşturulan 21 tane üst duzey emniyet gorevlisinin bir çoğunun FETÖ terör örgütü üyeliğinden cezaevinde ve ihraç durumda olması sebebi ile konuyu merakla bekleyen polisler dosyanın Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından biran önce kovuşturma aşamasına geçirilmesini ısterken dosyanın uyuyan FETÖ hücrelerı tarafından sürüncemede bırakılıp bırakılmadığını merak ediyorlar..

Usulsüz ve haksız yere taltif alan polislerin tek tek tespit edilerek, aldıkları taltif paralarını yasal faiziyle devlete geri ödetilmesi, böylesine ağır cezalık suç işleyen ve devletin haksız taltiflerle soyulmasına ve operasyon tutansklarında adı ve ımzası olmayan, masa basındaki hep aynı personele taltif verilmesıne göz yuman polis amir ve müdürlerinin cezalandırılmasını tüm Polıs teşkilatı mensupları biran evvel talep etmektedır.

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda 2012 yılında görevli iken, polis amirlerinin kendisine mobbing uyguladığı gerekçesiyle şikayetçi olan polis memuru Sezayi Sezer’i mahkeme haklı buldu. Mahkeme, içlerinde dönemin Akhisar Emniyet Müdürü ve yardımcısının da bulunduğu 9 polis amirine 50 bin TL maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi

2 DEFA SÜRGÜN EDİLDİ, TAZMİNAT KAZANDI

Akhisar'da Polis amirlerinin kendisine uyguladığı mobbing için mahkemeden 50 bin TL maddi ve manevi tazminat kazanmasından önce polis memuru Sezai Sezer önce Soma'ya ardından Kocaeli ve Bursa'ya tayin edildi.Amirlerinin toplantı salonunda azarlandı. Yaptığı başarılı çalışmalar görmezden gelindi. Çalınt para kasasının yakalanarak failin aydınlatılması olayı bile aleyhe bır olay olarak gösterildi.

POLİSE İADE-İ İTİBARI GERİ VERİLDİ

Maddi ve manevi tazminat davasını kazanan Sezai Sezer'in tayini, üst düzey Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından iade-i itibar olarak tekrar Akhisar’ a verilmek istendi. Ancak Sezer, kendi isteğiyle memleketi Balıkesir’i seçti. Şimdi Balıkesir'de görev yapıyor..

2014 YILINDA YENİDEN AÇILAN DOSYA HALA KOVUŞTURULAMADI

17/25 Aralık olaylarının patlak vermesinin ardından polis memuru Sezayi Sezer'in daha önce dilekçeyle defalarca Akhisar Cumhuriyet. Başsavcılığına, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polislere verilen taltiflerde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığını somut belgelerle sunması ve günlük ulusal gazetelerde taltif adaletsizliğinin haber olarak yayımlanmasının ardından 2014 yılında Akhisar' da yeniden taltif yolsuzluğu dosyası açıldı.Ancak,aradan geçen 3 yıla rağmen dosya soruşturma aşamasından kovuşturma aşamasına bır türlü geçirilemedi.

USULSÜZ TALTİF DAĞITAN POLİS AMİRLERİ CEZALANDIRILSIN

Polis memuru Sezai Sezer'in başlattığı, Türkiye çapında tüm polis teşkilatına emsal olacak taltif yolsuzluğu dosyasının biran önce Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ele alınarak, kovuşturma aşamasına geçirilmesi usulsüz ve haksız yere taltif alan polislerin tek tek tespit edilerek, aldıkları haksız taltif paralarının yasal faiziyle devlete geri ödetilmesi, böylesine ağır cezalık bir
suç işleyen ve devleti haksız taltiflerle soyulmasına göz yuman polis amir ve müdürlerinin cezalandırılmasını tüm emniyet mensupları biran evvel talep etmektedir.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER