SİVAS'ta kavga eden iki gruba müdahale ederken darp edilen polis memuruna saldıran şüphelilerden 2’si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay dün saat 21.00 sıralarında Eskikale Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yaşandı. Daha önce aralarında husumet bulunan ve alkollü oldukları iddia edilen iki grup cadde üzerinde kavga etmeye başladı. Kavgayı gören vatandaşlar polis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen Yunus ekibi kavgayı ayırmak için müdahale etti. Bu sırada kavga eden gruptaki bazı kişiler polise saldırdı. Belinden çıkardığı kemerle polis memuru İ.Ç.U.'yu darp eden şüpheliler koşarak bölgeden uzaklaşmaşa çalıştı. Başına aldığı darbeyle yaralanan polis memuru İ.Ç.U. hastaneye götürüldü.

Diğer polislerin ihbarıyla olay yerine gelen takviye ekihler, kaçmaya çalışan şüphelilerin peşine düştü. Kavgaya karışıp polis memurunu darp eden şüphelilerden Muhammet N., Ömürcan K., Osman Furkan Y. ve Taha İ., yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgulamaları sonucu olaya karıştığı iddia edilen Fatih Ç. ve Hakan K. da gözaltına alındı.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri biten 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ömürcan K., Hakan K., Taha İ. ve Fatih Ç. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görevli memura mukavemet, kamu malına zarar verme suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan Muhammet Talha İ. ve Muhammet N. ise tutuklandı.  


WWW.ULUSALSES.COM