Tamamlanan ve hizmete giren  Zekeriyaköy’deki polis merkezlerinin açılışı dün yapıldı. Zekeriyaköy’deki polis merkezine, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Köprüsü’nde can veren Şehit Münür Alkan’ın adı verildi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koruması olan Alkan, darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düşmüştü.

Açılış törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, il Emniyet Müdür Yardımcıları; Sinan Kökten, Kadir Alçıkaya ve Necmettin Öztürk, Sarıyer Kaymakamı Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Medya Halkla İlişkiler Şube Müdürü Hüseyin Güleç, Şehit Mürüvvet Akpınar’ın ağabeyi ile kızı, Şehit Münir Alkan’ın eşi ve kızıyla çok sayıda davetli katıldı.

‘ KORUMA POLİSİM ŞEHADETE KOŞTU..’

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek Zekeriyaköy’deki polis merkezlerinin açılışına geçildi.

Buradaki açılışta konuşan Mustafa Çalışkan, FETÖ’nün15 Temmuz Darbe Kalkışması’nda Şehit Münür Alkan’la yaşadıklarına da kısaca değindi.

Çalışkan Şehit Polis Münür Alkan’ın kendisi için özel bir yeri olduğunu belirterek “Münür’ün öyle bir koşusu vardı ki şiirlerde kitaplarda ‘şehadete koşmak’ dedikleri koşmayı görürsünüz orada. Alçak FETÖ terör örgütünün kalkışmasında, hemen yanıbaşımda şehit oldu. Şehit olurken gözgöze geldiği arkadaşımızdı” dedi.

‘BABANIN KARAKOLU’

Zekeriyaköy Şehit Münir Alkan Polis Merkezi’nde binaların yapımında emeği geçen belediye, firma ve mimarlara plaket verildi.

Şehit Mürüvvet Akpınar ve Münir Alkan’ın yakınlarına ise karakol fotoğrafları taktim edildi.

Plaket töreni sonrasında gerçekleştirilen kurdela kesime törenine Münür Alkan’ın eşi ve kızıda katıldı. Alkan’ın eşinin kızına “Makası al, babanın karakolu burası” demesi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.


ULUSALSES.COM-HABER : Halis KAHRAMAN