Emekli Emniyet Müdürü Şinasi Demirbaş, sosyal medya hesabından trafik polisi meslektaşları ile arasında geçen nezaketsizlik içeren bir anısını paylaştı..Sosyal medya kullanıcıları da bu paylaşım altına yorum yazdılar..

Polis Müdürü Demirbaş, paylaştığı anısında "İşte dün akşam ki trafikçinin hoyrat davranışını görüp, kaba sözlerini duyunca ne oldu bu mesleğe?

Biz mi tozpembe yaşıyor ve kendimizdeki bu tarz davranışları göremiyorduk.

Yoksa meslek mi değişmişti ? "Yoksa emeklilere böyle davranın..." diye talimat mı veriliyordu ? Çözemedim.

Belki de ben yaşlanıyorum. Daha çok duygusallaşıyorum..

Ne bileyim işte. Nezaket eskiden güzel bir kadındı. Şimdi ölmüş.. "
ifadelerini kullandı..


Şinasi Demirbaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı :

"Mesleğimde fiilen 37 çalıştım. Zaman, zaman eskiden bana çok acı vermiş olan olayları yakın çevreme önemini yitirdiğinden olacak gülerek anlatıyor veya yazarak paylaşıyorum.

Tabi bütün yaşanmışlıklar insanın aklına hemen gelmiyor. Bir olay bir durumla karşılaşıyorsunuz, o an geçmişte yaşadıklarınız aklınıza geliyor.

Dün akşam saat 22.00 sıralarında sigaram bitince hemen bir paket alayım diye aşağıya inip otoma pijamalarla bindim. Ana caddeye çıktım ki trafik ekipleri çevirme yapıyorlar. Durdurdular, emniyet kemerine baktılar. Takmadığımı görünce kimlik ehliyet ruhsat istediler. Kendimi tanıttım. Kimliğini görelim dediler. Şort tişört halimi gösterip üzerimde hiçbir şey yok dedim. Aniden çıkıp sigara almaya gidiyordum dedim. Adın soyadın ne dediler. Söyledim. Sanırım birisi beni hatırladı. Ama azarlarcasına hadi git ya böyle kimliksiz dolaşma bir daha dedi. Nedense nutkum tutulmuştu. Sessizce ayrıldım gittim.

Geçmiş yıllarım aklıma geldi birden.

1991 yılında istek üzerine Ayvalık ilçesinden Balıkesir Polis Okuluna tayinim çıktı. İlçe Emniyet Müdürü ile kavgalıyız. Neredeyse birbirimize kurşun sıkacak haldeyiz. Göreve başlamadan Okulu görmek için ziyarete gittim. Okul Müdürüne rastladım. Bana dedi ki; hemen gel göreve başla, sana çok ihtiyacımız var. Ancak gelirken Ayvalık İlçe Emniyet Müdürüne de Allaha ısmarladık de ve vedalaşarak ayrıl. Yoksa göreve başlatmam seni. Ben de önce mırın kırın ettim ama Okul Müdürü bu konuda ısrarlı, tamam dedim.
Ayvalık ilçesine ilişiğimi kesmeye gittim. Polis memuru Musa’ya dedim ki İlçe Müdürü ile görüşmek istiyorum. Baş komiserim kabul etmez dedi. Ben ısrar ettim, sadece vedalaşacağım başka bir derdim yok, hatta Musa üzerimi arayabilirsin, tabancam falan da yok dedim. Musa müdürün yanına gitti. Durumu anlatmış. Önce kabul etmemiş, Musa çok ısrar etti müdürüm, size bir şey yapamaz ben kapıda beklerim demiş. O da kapı açık olsun, sende kapının yanında bekle öyle gelsin deyince, Musa beni çağırıp içeriye davet etti. Kapı açık ve Musa kapı da arkamda dikiliyor.

İçeri girdim. Müdür masanın arkasında en küçük bir harekette masanın altına saklanacak şekilde omuzlarını kısmış tedirgin gözlerle bana bakıyordu. Cesareti yerindeymiş gibi gür sesle kükredi. İyi günler dedi. Bu ses tonu aynı zamanda kavgaya hazırlığın işaretiydi sanki. Dedim ki; Müdürüm burada bir mesai paylaştık. İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Hepsi geride kaldı. Benim size hakkım geçtiyse Helal hoş olsun. Siz de hakkınızı helal ederseniz mutlu olurum. Haydi, Allaha ısmarladık. Döndüm yavaşça bir adım attım. O gür ses aniden kaybolmuştu. Ardımdan kısık bir ses helal olsun dedi. Çıktım. Kapıda bekleyen Musa boynuma atladı. Sarıldı bana. Sen ne mükemmel adamsın ya. Helal olsun sana. Sana yaptıklarını ben biliyorum. Senin yerinde ben olsam kırk kere vururdum. Sen adama hakkını helal ettin. Küfretsen bundan daha makbul olurdu dedi. Musa’ ya dedim ki, bu meslek sadece burada sadece bugün için yapılmayacak. Daha çok yerde karşılaşırız. Hep küs mü kalacağız. Hem bu dünyanın bir de öbür dünyası var dedim. İlişik kesme evrakını alıp Polis Okuluna gittim.

İşte dün akşam ki trafikçinin hoyrat davranışını görüp, kaba sözlerini duyunca ne oldu bu mesleğe?

Biz mi tozpembe yaşıyor ve kendimizdeki bu tarz davranışları göremiyorduk.

Yoksa meslek mi değişmişti ?  "Yoksa emeklilere böyle davranın..." diye talimat mı veriliyordu ? Çözemedim.

Belki de ben yaşlanıyorum. Daha çok duygusallaşıyorum.. 

Ne bileyim işte. Nezaket eskiden güzel bir kadındı. Şimdi ölmüş.. 

Sevgi ile kalın dostlarım. "


Sosyal medya kullanıcıları da bu paylaşım altına YORUM  yazdılar.

İşte YORUMLAR :


Mustafa Öztürk : Malesef....

Şinasi Demirbaş: Selam Müdürüm. Evet gerçek bu maalesef.

Ihsan Özpınar  : Ahde vefa kalmamış, aslında var da bilene.

Şinasi Demirbaş :
Herşey zamanla değişiyor. Değiştikçe bozuluyor.önce ekmekler küçülmeye başladı. Sonra içine katkı madde konmaya başladı.İnsanlık ta öyle oldu maalesef.

Ismet Sayar : Okurken, Edirne'de kavgalı olduğum Uğur Gür aklıma geldi devrem...

Şinasi Demirbaş :
Bu hikayedeki olay bana bir ders oldu. Sonraki yıllar da da başka müdürlere böyle davrandım. Çok ilginçlikler yaşamıştım. Uzun olacak diye yazıya eklemedim. Selamlar devrem.

Halis Kahraman : Şinasi Müdürüm, anılarınızı paylaştığınız için çok teşekkürler..Emekli polislere nezaketsizlik yapan çalışan meslektaşlarınız umarım bu paylaşımdan sonra bir ders çıkarırlar..Çalışan polisler, şunu hiç unutmasınlar bir gün onlarda emekli olacaklar..Ona göre emekli meslektaşlarına saygı ve sevgi de kusur etmesinler..

Ünal Yıldırım : Hocam mı diyeyim müdürüm mü diyeyim bilemiyorum.Beraber çalıştığımız zamanda birbirimizi kırmadık.Kibar ve nazik,saygı duyulacak bir kişisiniz.Benim önerim şu anılarını bir kitapta yaz.İlk alan ben olacağım.Ve en az 10 tane.Sevgi ve saygılar sunarım.

Şinasi Demirbaş : Hocam iyi akşamlar. Ben sizin küçük kardeşinizim.nasıl uygn görürseniz o ünvan yakışır bize. yazma konusunda sanırım beceremem. Ama yüreklendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hele arada aklıma geldikçe burada biraz daha paylaşayım. Belki gelecekte toparlarım. Sağlıcakla kalınız.

Ünal Yıldırım : Ben öğretmenim,Yazılarını okudum,Çok akıcı yazıyorsun.Giriş,gelişme ve sonuç çok güzel.Bir de yaşananlara atıfta bulunman mükemmel.Tebrikler.Ben de diyorum ki bu yazıları nasıl yazıyor diye.Emekli olduğunu bu sayede öğrendim.Hayırlı olsun.Sıkılma bakalım.Bir meşgale bul.

Şinasi Demirbaş : Abi işyeri açtım. Onunla ilgileniyorum şimdilik. Bir de kinoa bitkisi ekimi yapıyorum. Bir de yapı kooperatifi yönetiyorum.Meşguliyet var. Sanırım yeterlidir. :)

Mehmet Şahin : Abi geçen ki anında bu da sanki benim yaşadıklarımla zaman mekan dışında ve kişiler dışında aynı

Şinasi Demirbaş : Aynı yerde okumadık mı,Aynı kaptan yemek yemedik mi? Aynı meslekte aynı görevleri yapmadık mı? tabi ki benzerlik hatta aynılıklar olacak Mehmet Kardeşim. sadece belki ben senden önce yazıya dökmüşüm. :) İyi akşamlar dilerim.

Zeki Altunkaynak :
Müdürüm birde karakola yolunuz düşerse o zaman da paylacağın anıların olacaktır:)
BeğenDaha fazla ifade göster · 

Halil Gencer : Helal be iyiki varsınız.İsmet sayar ile polis mesleğine onur verenlerin içinde olduğunuz için kendinizle gurur duyun.

Şinasi Demirbaş : Teveccühüne teşekkür ederim Halil kardeşim. İyi geceler dilerim.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN