Lise ve dengi okul mezunu olup, polis olmak isteyenlerin YGS'den en az 260 puan alması şart..

Ön başvurular Polis Akademisi Başkanlığına ait "www.pa.edu.tr  " adresinden online olarak gerçekleştirilecek.


 Polis Akademisi Başkanlığına lise mezunu 2 bin 500 polis memuru adayı alımı yapılacak. Polis Meslek Yüksekokullarına 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için 2.250 erkek, 250 bayan olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alınacak.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR ? 

Lise mezunu 2500 polis memuru adayı alımına başvuru yapabilmek için T.C. vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4. sınıfta okuyor olmak, 2017 YGS’ye girmiş ve en az 260 ham taban puan almış olmak gerekiyor.

Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından en az 150 ham taban puan almış olanlar da başvuru yapabilecek.

Yaş şartı; 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2017) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak şeklinde belirtildi. Yani 31 Aralık 1992 ile 1 Ekim 1999 tarihleri arasında doğmuş olan adaylar başvuru yapabilecekler.

ERKEKLER İÇİN  ENAZ 167 CM, BAYANLAR İÇİN İSE 162 CM BOY ŞART 

Ayrıca, erkekler için 167 cm. den, bayanlar için 162 cm. den kısa boylu olmamak, Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak, adli sicil kaydı bulunmamak, kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak gibi şartlar bulunuyor.

Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususların ise  " http://www.pa.edu.tr/ "  resmi internet sitesinden ilan edileceği kaydedildi.

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN