Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan Komiser Yardımcılarını yetiştirmek üzere üniversite mezunu polis memurları arasından seçilen 1000 adaydan eğitimlerini başarıyla tamamlayan 976 ( 877 erkek 99 bayan) kursiyer için dün mezuniyet töreni düzenlendi.




Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı kampüsü Nazım Canca Spor Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, mezun olan teşkilat mensuplarımızın aileleri ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından dönem birincisi konuşmasını yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin pek çok terör örgütüyle aynı anda uğraşmak zorunda kaldığına, ancak en acı olanının 15 Temmuz hain darbe girişiminde içimizden yetişen kutsal değerleri zedeleyerek kendilerine perde edip milletin parasıyla alınmış uçaklarla, helikopterlerle milletimize, polisimize saldırılar yapmış olan hainlerle uğraşmak olduğuna dikkat çeken Emniyet Genel Müdürü Altınok konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bunlar niye Emniyet Teşkilatına saldırdılar? Özel Harekat Daire Başkanlığını, Ankara Emniyeti niye bombaladılar? Onlar biliyorlardı ki Emniyet Teşkilatını ele geçirmeden bu milleti dize getiremeyeceklerdi. Polisi sindirmeden bu devleti ele geçirmek mümkün değildir.”

Altınok, mezun olan kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmasının devamında, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin polisi olacağız, bu milletin polisi olacağız. Milletin iradesiyle seçilmiş meclis ve bu meclisten çıkmış meşru hükümetin dışında hiç kimseden emir almayacağız. Bu teşkilata bundan sonra hiçbir yapının sızmasına izin vermeyeceğiz. Milletin iradesi dışında bir irade tanımayacağız.”

Mezun olan komiser yardımcılarına sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir çalışma hayatı dileyen Altınok, mezunların yetişmesinde emeği geçen ailelerine, meslek büyüklerine ve eğitici personele teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ise, dünyadaki yakın ve güncel gelişmelerin takip edilerek polis eğitimiyle ilgili mevzuatın güncellendiğini ve terörle mücadelede daha etkin olabilmek adına operasyonel eğitimlere ağırlık verildiğini belirterek mezun olan 976 komiser yardımcısı ile iki buçuk yıl içerisinde toplam 5.500 komiser yardımcısının Emniyet Teşkilatı saflarına katıldığını ifade etti.

Çolak konuşmasında polis memuru ve ilk derece amirlik eğitimi için başvuran adayların seçimlerinde oldukça titiz davranıldığına vurgu yaparak öğrencilere hitaben “Biz sizi itinayla seçtik, çünkü bir eğitimin yarısı uygun aday seçmektir. Sizden tek istediğimiz bunun bilincinde olmanız ve bu teşkilata güç katmanız.” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Altınok’un dereceye giren kursiyerlere ödüllerini vermesinin ardından mezuniyet töreni sona erdi.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN