Polis emeklisi Halis Kahraman'ın polislere 3600 ek gösterge verilmesi talebiyle, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) 29 Ekim 2017 günü yapmış olduğu yazılı dilekçe başvurusuna Emniyet Genel Müdürlüğünce komik cevap verildi.. 

Polis emeklisi Halis Kahraman,  Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) dilekçesinde yer alan talebi için kanuni düzenleme yapılması gerektiğinden dolayı dilekçesinin gereğinin yapılması amacıyla, doğrudan Başbakanlık Makamına iletilmesini talep etmesine rağmen, dilekçesinin Emniyet Genel Müdürlüğüne iletilmesine ve Emniyetten de dilekçesine komik bir cevap verilmesine bir anlam veremediğini belirterek, şimdi de aynı talebi içeren dilekçesini bu kez de gereğinin yapılması talebiyle TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına ileteceğini dile getirdi.  

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce polis emeklisi Halis Kahraman'ın CİMER aracılığıyla ilettiği dilekçesine verilen cevabi yazıda şu ifadelerin yer aldığı öğrenildi : 

" Sayın Halis KAHRAMAN

İlgi : 02.11.2017 tarih ve 13983000.68733(63233).4469 sayılı yazı.

İlgi yazı ekinde gönderilen CİMER başvurusu incelenmiştir.

Kamu görevlilerinin ve emeklilerinin aylık, ödenek ile diğer özlük işleri kanunlarla düzenlendiğinden, talebiniz ile ilgili olarak kanuni düzenleme gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

İlker KARAKOYUNLU
3.Sınıf Emniyet Müdürü 
Strateji Geliştirme Daire Bşk.Yrd.V."  


Polis emeklisi Halis Kahraman'ın ( CİMER ) aracılığıyla, 3600 ek gösterge talebini içeren dilekçesinin gereğinin yapılması için yasal düzenleme gerektiğinden dolayı, dilekçesinin doğrudan Başbakanlık Makamına iletilmesini istediği dilekçesinde şu ifadeler yer almıştı :

" Sayın Cumhurbaşkanım ;

Emniyet Teşkilatında çalışan ve emeklilerinin yaşadığı özlük ve sosyal haklar sorunlarının ve sıkıntılarının büyük olduğunu arz etmek istiyorum.

Vatanı için canını vermekten çekinmeyen 300 bin kişilik Güvenlik Ordusu çalışan polisler ile emeklilerinin en başlıca sorunlarından biri ek gösterge sorunudur.

Aynı nitelikte iş yapan, İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerine mensup iki iç güvenlik kurum personelinden Jandarma Genel Komutanlığına bağlı personelin emekliliğe esas ek göstergesi 3600, Emniyet Teşkilatına bağlı yüksek öğrenim mezunu çalışan ve emekli polislerin emekliliğe esas ek göstergesinin 3000 olması sebebiyle, emeklilik aylığında maaş farkı mevcuttur. Bu maaş farkı 2017 Temmuz ayı memur maaş katsayısına göre, aylık 575 liradır. Bu maaş farkı her 6 ayda bir memur maaş katsayısına bağlı olarak artış göstermektedir.

Emniyet Personelinin ücret yönünden mağduriyet yaşaması ek göstergelerdeki bu farklılıktan kaynaklanmaktadır.

Askeri personele yapılan intibak yasa düzenlemesiyle bir defaya mahsus olmak üzere tahsil farkı gözetilmeksizin çalışan ve emekli tüm askeri personele bir derece verilerek ek göstergeleri 1995 yılında 3600'e yükseltilmiştir. Askeri personele 1995 yılından beri 3600 ek gösterge üzerinden maaş ödenmektedir.

Polis teşkilatı mensuplarına da aynı intibak yasa düzenlemesinin uygulanmasını istiyorum.

Emniyet teşkilatında görevli ve emekli tüm polislere, öğrenim durumuna bakılmaksızın, bir defaya mahsus olmak üzere 3600 ek gösterge verilmesi " Eşit işe, eşit ücret " ilkesi uyarınca bir haktır. Hak, hukuk ve adaletin sağlanması için bu hak bir an önce verilmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanım ;

Çalışan ve emekli tüm polislerin ek gösterge mağduriyetinin ortadan kaldırılması için OHAL dönemi kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bir yasal düzenleme yapılarak, tüm polislere 3600 ek gösterge verilmesini talep ediyorum.

Talebimin gereğinin yapılması için yasal düzenleme gerektiğinden dolayı, dilekçemin doğrudan Başbakanlık Makamına iletilmesini ve neticeden tarafıma bilgi verilmesini istiyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim. "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-