Kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Derneği eski Basın Sözcüsü Halis Kahraman, sosyal medya hesabından polis emeklilerinin Çalışma Bakanlığı'ndan 3600 ek gösterge taslağı hakkında AÇIKLAMA beklediğini paylaştı..

Halis Kahraman, paylaşımında Çalışma Bakanlığı’ndan polis meslektaşları ile kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, tüm polis emeklilerine tahsil farkı gözetilmeksizin 3600 ek gösterge verilip, verilemeyeceği hakkında resmi bir açıklama yapmasını istedi.




Halis Kahraman'ın polis emeklilerinin 3600 ek gösterge taslağı hakkındaki paylaşımında şu ifadeler yer aldı : 

" Cumhurbaşkanımız Sn; Erdoğan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine 3600 ek gösterge vaadinde bulunmuştu.

Dün (04 Ekim 2018) günlük yayımlanan bazı ulusal gazeteler de “ Memurlara 3600 ek gösterge müjdesi “ başlıklı haber yayımlandı..

Haber de “ Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan taslakta daha önce ifade edilen polis, hemşire, din görevlisi memurların yanında kamu da idareci olarak çalışanlar da yer aldı. Buna göre şube müdürleri, daire başkanları, il müdürleri, bölge müdürleri, üniversite genel sekreterleri, üniversite genel sekreter yardımcıları da ek gösterge artışından yararlanacak.

Taslak metne giren idarecilere belediyeler ve bağlı şirketlerdeki yöneticiler de girdi. Buna göre belediyelerde ve bağlı şirketlerde görev yapan daire başkanlarının da ek gösterge artışından faydalanması planlanıyor.

Ek gösterge artışı gerçekleştiği zaman bu memurların kendileriyle birlikte emeklileri de yararlanacak. Böylece uygulama mevcut emekliler için de geçerli olacak.

Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile daha düşük olan bir memurun alacağı zam ya da maaş miktarı aynı olmuyor.

Ek göstergelerin 2200’den 3000’e ve 3600’e çıkarılmasıyla birlikte polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak.

Kıdem ve dereceye göre değişmesine rağmen ortalama olarak polislerde emekli maaşı 530 lira ikramiye ise 17 bin 100 lira artacak.

Öğretmenlerde de en az emekli maaşı artışı 500 lira olacak ve ikramiyelerdeki artış 13 bin lirayı geçecek. Ek göstergesi 2200’den 3600’e çıkacak personelde ikramiye artışı 20 bin lirayı geçecek.”
ifadeleri yer aldı.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, Jandarma Astsubaylar ile birlikte omuz omuza görev yapan polisler, 1995 yılından beri Jandarma Astsubayların tahsil farkı gözetilmeksizin 3600 ek gösterge üzerinden maaş almalarına rağmen, sadece yüksekokul mezunu polisler, 2016 Mart ayından beri 3000 ek gösterge üzerinden maaş almaktadır.

Çalışma Bakanlığı’nca hazırlanan taslakta, polis emeklilerinin ek gösterge mağduriyetinin ortadan kaldırılması amacıyla, “ Eşit işe, eşit ücret “ ilkesi uyarınca, tüm emekli polislere tahsil farkı gözetilmeksizin 3600 ek gösterge üzerinden maaş ödenmesi hükmüne yer verilmesini talep ediyoruz..

Ayrıca, Çalışma Bakanlığı’ndan polis meslektaşlarımı ve kamuoyunu doğru bilgilendirilmesi amacıyla, tüm polis emeklilerine tahsil farkı gözetilmeksizin 3600 ek gösterge verilip, verilemeyeceği hakkında resmi bir açıklama yapmasını istiyoruz.

3600 ek göstergeye kavuşacak 1.5 milyon öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareciler ile emeklileri gelirlerinin artacağı taslağın TBMM Genel Kurulu’ndan yasa olarak çıkarılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Halis KAHRAMAN
KYÇ Türkiye Polis Emeklileri
Derneği eski Basın Sözcüsü "


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : MURAT AYDIN