Lise mezunu emekli polis memuru Gençay Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, " Polisler arasında 3600 AYIRIMI yapmayın..! dedi

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın,26 Mayıs akşamı İstanbul'da polislere verdiği iftar yemeğinde," Yeni dönemde yüksek öğrenim mezunu polislerimizin emeklilik göstergelerini 3 bin 600'e çıkarıyoruz. " seçim vaadin de bulunmasının ardından Ortaokul ve lise mezunu emekli polisler de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge istiyor..





Polis emeklisi Gençay Yılmaz'ın sosyal medyada yer alan " POLİS HAKLARINI KORUMA PLATFORMU" isimli grup sayfasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı.

"Sayın Cumhurbaşkanım;

Geçen gün miting konuşmanızda polis,öğretmen ve imamlara 3600 Ek gösterge ile müjdeler verdiniz.Biz polis emekli camiası olarak işte bu dedik.Yıllardır verilmeyen hakkımız verildi.Zati halinize çokta teşekkür ettik.

Hiç olmazsa görevde yorulan,argın,yorgun ve emekli olduğumuzda da 1950 TL talim eden çileli hayatımıza bu 3600 ek gösterge ile bir nebze iyileşir sandık.Sonra öğrendik ki polis emeklilere ayrım yapılarak sadece lisans mezunlarına vermişsiniz.

Sayın Cumhurbaşkanım;

Zaten eski lise mezunu tüm öğretmenler açık öğretimle lisans mezunu oldular.,imamlar hakeza.Yine meslekte kahır çeken görevimiz esnasında kaldırım taşları,kalaslar sapan taşları,şemsiye sopaları,demir çubuklar ,Molotoflar,yumruklar,küfürler,azar eşinden terör gruplarının ölüm listelerinde olan bizler,dini ve mili bayramlarda ve yılbaşı tatilleri bilmeyen bizler.ilk,orta ve lise mezunlarını bu vereceğiniz 3600 Ek göstergeye almamışsınız,bizleri dışarıya koymuşsunuz.

Sayın Cumhurbaşkanım;

70,80 yaşlarında ilk,orta ve lise mezunu abilerimiz var.Bu abilerimiz zamanla görevin çokluğu ve personelin azlığından karakollarda yatıp kalkarlarmış. Hatta haftalarca evlerine gitmezlermiş.Daha gecen yıllarda yani bizlerde on beş gün gece,on beş gün günüz çalıştık.Yani görevin zorluğu uyku bozukluğu bizi bitirip tüketiyordu.Bu çillerle emekli olan bizler bu ayrımcılık karşısında bir kez daha yıkıldık..

Sayın Cumhurbaşkanım;

Bu konuda zati halinizin danışmanları bu konuları bilmediğinden sizlere bilgileri verememişler.Geriye dönük yıllarda ve şimdiki helen görev esnasında sen ilk okul,sen orta okul,sen lise ve sen yüksel okulu diye ayrım yapılmadan göreve hep birlikte koşulur biz de koşturduk. Hatta ilk okul,orta okul mezunu arkadaşımız lise mezunundan veya yüksek okul mezunundan daha canı pahasına ölümüne çalışmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanım ;

Geçmişe dönük şehitlerimizin ,gazilerimizin tahsil durumuna bakıldığında göreceksiniz ki görev esnasında şehit ve gazi olanlar tahsil durumuna göre seçilmiyor.. Şehit ve gazilerimizin .çoğunlukla 3600 ek gösterge vermediğiniz.ilk,orta ve lise mezunlarından oluşmakta.Bu iyileştirmede eğer tahsil durumuna bakar bir kısmını mağdur edilirse inanın Şehitlerimizin ruhunu ve gazilerimizin yaralı bedenlerini incinir.

Sayın Cumhurbaşkanım ;

Biz polis emeklileri sizden sadece jandarmaya tahsil gözetmeksizin verilenin aynısını biz polislere de verilmesini istiyoruz.Yani sizin çıkarmış olduğunuz kanundaki gibi "Eşit işe eşit ücret " prensibinde olduğu gibi.

Zaten geriye dönük 3600 ek gösterge bir defasına verildiğinde, gelecek polis camiası hep yüksek okul mezunu.Yüksek okul ayrımı yapıldığında aramızda 1100 TL yakın aynı işi yaptığımız arkadaşımızla aramızdaki büyük fark olacak.

Belki ben ondan daha duyarlı ve özverili çalışmışımdır.Bu yanlışın siz zati haliniz inceleyerek adaletli olarak jandarmaya verilen tahsil gözetmeksizin 3600 ek göstergeyi,biz polis emeklilerinin tümüne vererek ; Hz.Ömer'in adaleti yerine getireceğinizden ümidim tamdır.

Saygılarımla Arz ederim.
Gençay Yılmaz.
Emekli polis memuru. 


ULUSALSES.COM**ÖZEL HABER**HALİS KAHRAMAN