Polis sendikası Emniyet-Sen Genel Merkezi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir CHP Milletveki Murat Bakan'ın TBMM Başkanlığına sunduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yazılı olarak cevaplaması istemli soru önergesine,  cevap vermesini polislerin beklediklerini bildirdi. 

İşte İzmir CHP Milletveki Murat Bakan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelttiği SORU ÖNERGESİ'nin TAM METNİ:

Aşağıdaki yazılı sorularımın Anayasa’nın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddesi gereğince, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak yanıtlaması konusunda gereğini arz ederim.21.3.2017

Murat BAKAN- CHP İzmir Milletvekili

"Emniyet Teşkilatı mensuplarının Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) yaptıkları şikayet başvurusu üzerine, bir buçuk yıl devam eden araştırmalar sonunda imzalanan 30.12.2014 tarih ve 2013/171 sayılı karara, bu kararın tebliğ edildiği mercilerin uymadığı görülmektedir.

Bu kararda özetle; polislerin çalışma şartlarının acilen Anayasamızda ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan ve çalışma hayatı için belirlenen ilkelere uygun bir şekilde yeniden düzenlenmesi istenilerek, mevcut sistemin yarattığı ağır çalışma şartları nedeniyle polislerin psikolojilerinin bozulduğu, intihar ve cinnet vakalarının meslek içerisinde çok sık yaşandığı, yaşam kaliteleri ve standartları ile mesleki motivasyonlarının düştüğü belirtilmiştir. Kurum bu kararını Maliye Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne göndererek, uygulanması tavsiyesinde bulunmuştur.

Ancak, aradan üç yıl geçmesine rağmen, bu karar hiçbir şekilde uygulanmamıştır. Kararın tebliğ edildiği bu kurumların, bu karara uymaları nedeniyle, 2010 yılında uğruna Anayasa değişikliği yapılan ve dolayısıyla anayasal bir kurum olan Kamu Denetçiliği Kurumu’nun ve kararlarının geçerliliği tartışılır hale gelmiştir.

Bu bağlamda;

1) Kamu Denetçiliği Kurumu’nun verdiği ve Bakanlığınıza tebliğ ettiği karara uyulmamasının sebepleri nelerdir? İlgili kararda KDK’nın tavsiye ettiği ancak Bakanlığınıza uygun gelmeyen tavsiyeler hangileridir?

2) Polislerle ilgili, ağır çalışma şartları nedeniyle diğer meslek gruplarına göre çok daha sık görülen intihar ve cinnet vakalarının önlenmesi ve polislerimizin yaşam kaliteleri ve standartları ile mesleki motivasyonlarını yükseltmek adına Bakanlığınızın aldığı tedbirler nelerdir? "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN