Ek gösterge mağduru çalışan ve emekli polisler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderme etkinliği düzenledi.

Bu etkinlik kapsamında, çalışan ve emekli polisler, 3600 ek gösterge ile özlük ve sosyal hakları için e- devlet üzerinden Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla Cumhurbaşkanına Erdoğan'a hitaben yazılı bir bireysel mektup iletmeye başladı
.




Çalışan ve emekli polislerin Cumhurbaşkanına Erdoğan'a ilettikleri bireysel mektup da şu ifadeler yer aldı : 

" Sayın Cumhurbaşkanım ; 

Emniyet Teşkilatında çalışan ve emeklilerinin yaşadığı özlük ve sosyal haklar sorunlarının ve  sıkıntılarının  büyük olduğunu arz etmek istiyorum.

Sayın cumhurbaşkanım ;

Vatanı için canını vermekten çekinmeyen 300 bin kişilik İç Güvenlik Ordusu çalışan polisler ile emeklilerinin en başlıca sorunlarından biri ek gösterge sorunudur.

Aynı nitelikte iş yapan, İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerine mensup iki iç güvenlik kurum personelinden Jandarma personelinin emekliliğe esas ek göstergesi 3600, Emniyet Teşkilatına bağlı yüksek öğrenim mezunu  çalışan ve emekli polislerin emekliliğe esas ek göstergesinin 3000 olması sebebiyle, emeklilik aylığında maaş farkı  mevcuttur. Emniyet Personelinin ücret yönünden mağduriyet yaşaması ek göstergelerdeki bu farklılıktan kaynaklanmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanım ; 

Askeri personele yapılan intibak yasa  düzenlemesiyle bir defaya mahsus olmak üzere tahsil farkı gözetilmeksizin  çalışan ve emekli tüm askeri personele bir derece verilerek  1995 yılında ek göstergeleri   3600'e yükseltilmiştir.Askeri personele 1995 yılından beri 3600 ek gösterge üzerinden maaş ödenmektedir. Polis teşkilatı mensuplarına da aynı intibak yasa düzenlemesinin uygulanmasını istiyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım ;

Emniyet teşkiatında görevli ve emekli tüm polislere, öğrenim durumuna bakılmaksızın, bir defaya mahsus olmak üzre 3600 ek gösterge verilmesi " Eşit işe, eşit ücret " ilkesi uyarınca bir haktır. Hak, hukuk ve adaletin sağlanması için bu hak bir an önce verilmelidir. Umut ediyorum ki, bu haklı talebim geri çevrilmeyecektir.

Çalışan ve emekli tüm polislerin ek gösterge mağduriyetinin ortadan kaldırılması için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile  bir yasal düzenleme yapılarak, tüm  polislere 3600 ek gösterge verilmesini talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını ve neticeden tarafıma bilgi verilmesi hususunu ; saygılarımla arz ederim.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN