TBMM'nin bu haftaki gündemini görüşülecek torba yasa teklifinde, polisler 3600 ek gösterge verilmesini istediler.

Yıllardır ek gösterge mağduriyeti yaşayan polisler, 24 Haziran öncesi hükümetin polislere verdiği 3600 ek gösterge sözünün Ekonomi içerikli torba yasa teklifinde tahsil farkı gözetilmeksizin tüm polislere verilmesini öngörecek şekilde yer almasını istiyorlar.





TBMM'nin bu haftaki gündemini görüşmeleri geçen hafta başlayan 71 maddeden oluşan  " torba yasa teklifi " oluşturacak. Çeşitli kanunlarda değişiklik öngören teklifin görüşmeleri Genel Kurul’da devam edecek.

Meclis bu hafta mesaisine; Salı günü partilerin grup toplantıları ile başlayacak. Aynı gün TBMM Genel Kurulu'nda, torba teklifin görüşmelerine devam edilecek.

EKONOMİ  İÇERİKLİ TORBA YASA TEKLİFİ BU HAFTA MECLSİ GENEL KURULUNDA  GÖRÜŞÜLECEK..

Teklif ile; *Finansal sistemin ekonomik büyümeyi sağlıklı desteklemesi amacıyla Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak.

*Türk Akreditasyon Kurumu, uygunluk değerlendirme faaliyetlerini akredite edecek yetkili tek kurum olacak.

*Şalgam suyu, çeşnili ve aromalı-aromalandırılmış içme sütleri ile bebek ve devam sütü sayılan içeceklerden ÖTV alınmayacak.

*Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil 1000 liradan az olamayacak. 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN