Emniyet Genel Müdürü (EGM) Celal Uzunkaya'nın bugün 18 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesiyle görevden alınarak, İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğine görevlendirilmesine Emekli Emniyet Müdürü Süleyman Deveci tepki gösterdi.

Liyakat sahibi ve deneyimli Müdür Süleyman Deveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı da bulunarak, Emniyet Genel Müdürlerinin Valiler arasından atanmasına son verilmesini isteyerek, "Asker de olduğu gibi, Emniyet Genel Müdürlüğüne de mutlaka polis içinde bir emniyet müdürü atanması için yasal düzenleme yapılmalı.. " dedi 




Antalya'da yaşayan ve Kamu Yararına Çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Antalya Şubesi üyesi olan emekli 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Süleyman Deveci'nin sosyal medyada yer alan " POLİS MEYDANI " isimli polis grubu sayfasındaki paylaşımında şu ifadeler yer aldı ; 

"Hükumetlerin bugüne kadar bilinen kadar partizan anlayışla valiler arasında atadığı, sık sık değiştiğinden ve Teşkilatımızı yeteri kadar tanımadıkları için polise fayda yerine zarar veren Emniyet Genel Müdürlerinin Valiler arasında atanmasına son verilmeli..

Asker de olduğu gibi, Emniyet Genel Müdürlüğüne de mutlaka polis içinde bir emniyet müdürü atanması için yasal düzenleme yapılmalı..

Emniyet Genel Müdürlüğü görevini en iyi şekilde yaptığına inandığım Celal UZUNKAYA müdürümüze sevgi ve saygılarımla selamlar.."




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yayımlanan Atama Kararına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş getirildi. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğine görevlendirildi.

Mehmet Aktaş’tan boşalan Şırnak Valiliği’ne, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliği’ne ise bir dönem Hakkari Belediye Başkan vekilliği görevini de yürüten Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.



YENİ EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ OLAN MEHMET AKTAŞ KİMDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Aktaş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

Aksaray- Gülağaç, Malatya -Kuluncak, Muş- Hasköy, Düzce- Cumayeri ve Rize -Çayeli ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulunmuştur.

2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. Daha sonra İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Aktaş, 2016 yılında Karabük Valiliği’nde ardından da 2017 yılında Şırnak Valiliği’nde Valilik görevlerinde bulunmuştur.

Mehmet Aktaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN