Polislere 3600 ek gösterge MÜJDESİ.. Mağdur polisleri sevindiren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, 24 Haziran seçimleri öncesi CHP, MHP, İYİ Parti ve AK Parti'nin seçim vaadi olan polislere 3600 ek göstergenin verilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP'nin teklifi sonrası hükümetin ne yapacağı merakla bekleniyor.



CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan 27. dönemin ilk kanun teklifini verdi. Seçim meydanlarında Polislere söz verilen 3600 ek gösterge konuyu gündeme alan CHP'li Bayraktutan Meclis Başkanlığına Kanun Teklifini sundu.

CHP Grup Başkanlığı ve milletvekillerince bireysel olarak g
eçmiş dönemlerde de 3600 ek gösterge kanun teklifi verilmiş ve polislerin birçok özlük hakları TBMM'de gündeme getirilmiş, AKP'nin meclis çoğunluğu ile hep red edilmişti..

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ ŞÖYLE:

"Ülkemizin dört biryanında canını dişine katarak çalışan Polis memurları; ister Meslek Yüksekokulu bitirsin, ister Fakülte bitirsin hatta Master yada Doktora yapsın asla birinci dereceye inememektedir. Fakat 657 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre; Meslek Yüksekokulu ve Fakülte mezunu olan diğer memurlar, birinci dereceye kadar yükselebilmektedir. Burada bir eşitsizlik söz konusudur.

Polis memurları çalışırken birinci derecede kadroda çalışabilmekte, ancak birinci derecenin gösterge ve tazminatlarına mükteseben (kazanılmış hak aylık derecesi esas alınarak) hak kazanmamaktadır. Bu nedenle emekli olurken de ancak üçüncü dereceden emekli edilmektedir.

Ayrıca şuan çalışan emniyet mensuplarımızın maaşları çeşitli tazminatlarla desteklenmektedir. Emekli olunca doğal olarak bu tazminatlar kesilmekte, düşük taban maaşları ve ek göstergeler nedeniyle ellerine geçen az miktardaki emekli maaşı ile geçim sıkıntısına düşmektedirler.

Ek göstergedeki farklılıktan dolayı eğitim öğretim durumları aynı ve aynı işi yapan iki kurum personeli arasında emekli olduklarında, ikramiye ve maaş yönünden farklar mevcuttur. İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerine mensup Jandarma Genel Komutanlığına bağlı personelin 926 sayılı yasadaki emekliliğe esas ek göstergesi 3600 iken, Emniyet Teşkilatına bağlı personelin emekliliğe esas ek göstergesinin 3000 olduğu ve bu çelişki sebebiyle emniyet hizmeti sınıfında görev yapan personelin özlük hakları bakımından mağduriyet yaşandığı bilinmektedir.

Yine aynı nitelikte iş yapan personeller arasında ücret adaletsizliğinin giderilmesinin, hem anayasa bakımından hem de evrensel hukuk açısından en doğal gerekliliktir.

14.7.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun düzenlenerek bu çelişkinin ortadan kaldırılması sağlanacak ve polislerin yaşadığı mağduriyetler değiştirilecek Kanunda giderilecektir. "



CUMHURBAŞKANI ADAYI ERDOĞAN,
24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÖNCESİ İSTANBUL'DA 26 MAYIS AKŞAMI POLİSLERE VERDİĞİ İFTAR YEMEĞİNDE ;
YÜKSEK ÖĞRENİM MEZUNU POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE VAADİNDE BULUNMUŞTU..


Polis emeklileri, Jandarma Astsubaylar ile birlikte omuz omuza görev yapmalarına rağmen, çalışan ve emekli jandarma personelinin tahsil farkı gözetilmeksizin hepsinin 1995 yılından beri 3600 ek göstergeden maaş aldıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 24 Haziran seçimleri öncesi yüksek öğrenim mezunu polislere 3600 ek gösterge vaadinde bulunduğunu belirterek, vaadin gereğinin yapılması talebiyle kendilerine de
" Eşit işe, eşit ücret " ilkesi uyarınca 3600 ek gösterge üzerinden maaş ödenmesini dile getirdiler..

ULUSALSES.COM