CHP Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, bugün mecliste Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bütçe görüşmelerinde konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2019 Mali yılı Bütçe görüşmeleri devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu, AK Parti'li Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop Başkanlığı’nda toplandı.

Genel Kurul’un bugünkü oturumunda ; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) ve Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.



Vekil Öztunç, bugün TBMM Genel Kurulu'nda Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi hakkında yaptığı konuşmada, " Seçim meydanlarında polislere 3600 ek gösterge konusunda her gittiğiniz yerde vaatlerde bulundunuz.. "3600'ü halledeceğiz." dediniz, polisleri umutlandırdınız ama seçim bitti, oyları aldınız, Ankara'ya geldiniz, bu koltuklara oturdunuz, saraya oturdunuz, polisleri unuttunuz ; yazıktır, günahtır. 3600 konusunda verdiğiniz sözü tutmaya davet ediyoruz sizi." dedi 



Vekil Öztunç'ın  bugün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, şu ifadeler yer aldı : 

" Değerli milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde Cumhuriyet Halk Partisinin görüşlerini açıklamak üzere huzurunuzdayım. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin çok ciddi sorunları var. Bakın, personelin özlük hakları ciddi bir problem, personelin çalışma saatleri ciddi bir problem. Seçim meydanlarında polislere 3600 ek gösterge konusunda her gittiğiniz yerde vaatlerde bulundunuz. Siz değerli milletvekilleri, sizler söylediniz, Sayın Bakanım siz söylediniz, Sayın Genel Başkanınız söyledi, "3600'ü halledeceğiz." dediniz, polisleri umutlandırdınız ama seçim bitti, oyları aldınız, Ankara'ya geldiniz, bu koltuklara oturdunuz, saraya oturdunuz, polisleri unuttunuz; yazıktır, günahtır. 3600 konusunda verdiğiniz sözü tutmaya davet ediyoruz sizi.

Polisler, emniyet teşkilatı sadece ülke güvenliğinin değil, aynı zamanda asayişin de kontrolünü yapan insanlardır. Eğer onlar rahat çalışırlarsa bizler hayatımızı rahat sürdürürüz. Emniyet Genel Müdürlüğü bir yandan terörle mücadele ediyor, bir yandan da Emniyet Genel Müdürlüğü teröre bulaşmış. Bakın, rakam vereceğim, Emniyet Genel Müdürlüğünün, daha doğrusu İçişleri Bakanlığının kadrolarının içerisinde rakam yüzde 10. Bugün dağıtılan kitapçıkta var, 43.648 kişi İçişleri Bakanlığından FETÖ nedeniyle ihraç edilmiş. Sayın Bakan, bu 43.648 kişinin Bakanlığa alınmasında kimin imzası var? Bu Fetullahçıları bu Bakanlığa kim aldı? (CHP sıralarından alkışlar) On altı yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiyor, on altı yıldır ülkeyi yönetenler mi aldı bunu?

Bakın, bir öneri: Arkadaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğünde polislerin dörtte 1'i, yüzde 27,7'si -resmî rakamlar- asli görevi dışında çalıştırılıyor, çalışıyor, terör tazminatından yararlanıyor, o parayı alıyor. Bir yandan, beline silah takıp, gidip asayişi, güvenliği sağlayan, terörle mücadele eden polis ile kantinde görev yapan polis aynı maaşı alıyor, aynı haklardan yararlanıyor. 152 sosyal tesiste görevli 3.589 personelin 2.064'ü polis memuru, 165 kantindeki çalışanın 689'u polis memuru, 4 kreş ve gündüz bakımevinde çalışan 34 personelin 18'i yine polis memuru. Bunlar diğer polislerle aynı hakları alıyorlar. Oysa bunların yerine sivil memur çalıştırılsa hem devlet kâr edecek hem de bu polisler de diğer arkadaşları gibi gidip görevlerini yapacaklar.

Bakın, benim Ekinözü ilçemden hemşehrim Mehdi Uzun, İstanbul'da polis memuru; izinli olduğu gün bir hırsızlık vakasına denk geliyor, polis olmanın sorumluluğu içerisinde hırsıza müdahale ediyor, bıçaklanıyor. Şehit oluyor, değil mi? Şehittir, öyle değil mi arkadaşlar? Ama şehit haklarından faydalanılmıyor. Yazık günah değil mi? Ne yapacaktı yani bu polis memuru?

Sayın Bakanım, öyle mi diyecekti? "Ben bugün izinliyim, ben müdahale etmeyeyim." mi diyecekti polis memuru? Şu anda şehit haklarından faydalanılmıyor. Bu konuda sizin özel ilginizi beklediğimizi iletmek istiyorum.

Bakın, Sayın Sağlık Bakanımız, bugün çok şanslısınız çünkü İçişleri Bakanlığıyla aynı bütçedesiniz. Yani Sayın İçişleri Bakanının kendi kişisel durumu nedeniyle, Sayın Bakanın siyasetten gelen bir kimliğe sahip olması nedeniyle, polemiği sevmesi nedeniyle bütün oklar Sayın İçişleri Bakanında. Sayın Sağlık Bakanımız, çok rahatsınız."


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN