İzmir Milletvekili Murat Bakan, polisleri sevindiren 3600 ek gösterge kanun teklifini Meclis Bakanlığına sundu..

TBMM’ye sunulan kanun teklifinde polis memurlarının ek göstergelerinin 3600 olması öngörülüyor.

Teklif önce ilgili komisyonlar da, daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Teklifin kanunlaşması halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli 1 sayılı cetvelin emniyet hizmetleri sınıfı bölümünde değişiklik yapılacak.

Polis emeklilerinin aylık maaşlarında, 2018 Ocak ayı maaş katsayısı, maaş derecesi ile hizmet süresine göre, 550 lira ile 625 lira arasında artış olacak..



İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından hazırlanarak TBMM’ye verilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinde, polis memurları için 3600 ek gösterge uygulanması öngörülüyor. Teklif Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek.

Teklifin gerekçesi şu şekilde belirtildi:

" Ülkemizde içeride ve dışarıda güvenlik problemlerinin sıkça yaşandığı bir dönemden geçmekteyiz. 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından milli iradeye karşı gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi, öncesinde ve sonrasında ülkemizin çeşitli illerinde meydana gelen kanlı terör saldırıları, sınır ötesi harekatlar derken kamu güvenliğimizin Cumhuriyet tarihinin en yüksek tehdidi altında olduğu bir gerçektir. Tüm bu olaylar yaşanırken güvenlik güçlerimizin, polisimizin aldığı riskli görev ve sorumluluklar da kat be kat artmıştır.

Türkiye’nin içinde bulunduğu görev risk ve sorumlulukları ile çalışma koşulları yanında ek görev haricinde 12/12 çalışan polis memuru ayda 320 saat mesai yapmakta, ek görevler eklendiğinde bu süre 400 saate yaklaşmaktadır. Daha kötüsü, gecesi gündüzü birbirine karışmakta, aile ve sosyal çevreleri ile ilişkileri zayıflamaktadır.

Polisimizin tüm sosyal ve aile yaşamını etkileyen çalışma koşulları ve aldıkları riskli görev ve sorumluluklar da göz önünde bulundurularak, toplumun huzur ve güvenliğini emanet ettiğiniz bu şanlı meslek grubunun hak ettikleri ücretlendirme için ek göstergelerinde bir düzenleme yapmak gerekmektedir.

14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) sayılı Cetvelin VII. Emniyet Hizmetleri Sınıfı bölümünün (e) bendinin (aa) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmesiyle güvenliğimizin teminatı olan polislerimiz aldıkları riskli görev ve sorumlulukların karşılığını almış olacaklardır."

ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN