Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri için 3600 ek gösterge verilmesi için kanun teklifi hazırladı.



Vekil Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde, kamu çalışanları arasında ek gösterge ayrımı yapılmadan mevcut ekonomik sorunlarda dikkate alınarak kamu çalışanlarının ek göstergesinin 3600 olması gerektiğini söyledi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, memur maaş hesaplanmasında ve emeklilik işlemlerinde uygulanan ek gösterge puanının polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri için 3600 olmasında genel bir mutabakatın varlığına rağmen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nın  açıkladığı 100 günlük programa bir yansıma olmadığını ve beklentinin sürdüğünü belirtip, diğer kamu görevlilerinin bu haktan yararlanmasını da sağlayacak kapsamlı bir düzenlemenin ihtiyaç olduğunu söyledi.

Vekil Gürer, “Ülkemizde her kesim ciddi sorunlar yaşmaktadır. İşçiler, taşeronda çalışanlar, esnaflar , çiftçiler, emekliler ve son süreçte sanayicilerin yaşadıkları sıkıntılar katlamıştır. Kamuda memurlar yaşadıkları ekonomik sıkıntılarla geçim derdine düşmüş durumdadır. Vermiş olduğumuz kanun teklifi ile tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi amaçlanmıştır.” dedi.





Öte yandan, Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde halen 38 şubesi faaliyette olan Kamu Yararına Çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin eski Basın Sözcüsü Halis Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim dönemi vaatleri arasında yer alan 3600 ek göstergenin polis, hemşire, öğretmen ve din görevlilerine 3 ay geçmesine rağmen henüz verilmediğini belirterek, " Antalya'da geçtiğimiz 18 Eylül günü polis emeklileri  Kapalıyol Havuzbaşı’nda toplanarak, basın açıklaması yaparak, Cumhurbaşkanımız Sn; Recep Tayyip Erdoğan’dan  seçim dönemi vaatleri arasında yer alan 3600 ek göstergenin tahsil durumuna bakılmaksızın tüm polislere verilmesini istedi.

Sn; Cumhurbaşkanımızın fedakarca çalıştığını bildiği polis teşkilatımızın ve emeklilerimizin durumlarını düzelteceğine umutlarımızı tüketmeden inancımız tamdır.." i
fadelerini kullandı.


ULUSALSES.COM-** ÖZEL HABER : MURAT AYDIN