İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın TBMM Başkanlığına sunduğu ve polisleri sevindiren kanun teklifi dün meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi.

Emniyet teşkiletında görevli polisler, İçişleri Bakanlığı bünyesinde omuz omuza birlikte görev yaptıkları Jandarma Astsubaylara 1995 yılından beri verilen 3600 ek göstergenin tahsil farkı gözetilmeksizin tüm polislere de verilmesini talep ediyorlar.




Polislerin sosyal ve özlük haklarına ilişkin mağduriyetinı yakından bilen Milletvekili Mahmut Tanal, Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil olan polis memurlarının ek göstergelerinin artırılarak emeklilik hayatlarındaki refah düzeylerinin iyileştirilmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Teklif görüşülmek amacıyla 18 Ekim 2017 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi.

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunumuzda 12 hizmet sınıfından biri olan emniyet hizmetleri sınıfında yer alan polislerimizin ek göstergesi üniversite mezunu olan ve diğerleri şeklinde düzenlenmiş olup, yüksek öğrenim görenler için birinci derece 3000 diğerleri için birinci derece 1350 olarak düzenlenmiştir.

Uzun yıllar asayiş görevinde yer alan, tayin gören, eşleri ve çocuklarıyla görevleri gereği gereken zamanı geçiremeyen polislerimizin, emekli olduktan sonra, çalıştıkları döneme göre hayat şartlarının iyileştirilmesi, Anayasamızın 5. Maddesi gereğince devletimize yüklenen görevler arasındadır.

Anayasamızın sözü geçen 5. Maddesine göre, “Devletin Temel Amaç ve Görevleri (...)kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak;”tır. Buna göre, emekli polislerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi, emeklilikleri boyunca refah seviyelerinin artması için değişikliği istenen 657 sayılı kanunda kendilerine sağlanan şartların iyileştirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca; terörle mücadeleden trafik kontrolüne, maçlarda futbol sahalarında asayişin sağlanmasından, resmi tören geçişlerine, suç soruşturması çerçevesinde delillerin toplanmasından şüphelilerin takip ve yakalanmasına, cezaevlerinden havaalanlarına kadar yaşantımızın neredeyse tamamında, can ve mal güvenliğimizin sağlanmasında nice fedakarlıkla görev ifa eden polislerimizin görev zorlukları, görev ifa sebebiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda sayılan 11 sınıfa göre daha ağır şartlarda görev yapmaları dikkate alındığında, hakkaniyet gereğince, ek göstergelerinin arttırılarak, devlet tarafindan kendilerine daha iyi emeklilik hayatı sağlanması amaçlanmıştır.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN