Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 32 şubesi ile faaliyette olan Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Genel Başkanı (E) Emniyet Müdürü Mustafa Acar, polislerin 3600 ek gösterge talebi ile ilgili olarak,"                                                        
"Polislerimize yeni yıl müjdesi 3600 ek gösterge olsun ! " dedi

TBMM’de görüşülmekte olan 2017 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle; Ankara’da Emniyet Üst düzey yetkilileri ve milletvekilleriyle temaslarda bulunan, (E) Emniyet Müdürü Mustafa ACAR, TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyeleri, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile yaptığı görüşmelerde, Polislere 3600 ek gösterge verilmesi talebinde bulunarak şunları söyledi.

“Ulusumuzun huzur ve güvenliğini sağlayan ve bu uğurda vatanı için canını vermekten çekinmeyen 300 bini aşan Güvenlik Teşkilatımız mensupları ve emeklilerimizin en büyük sorunu ek gösterge sorunudur. “

Teşkilatımız personelinin çalışırken aldıkları maaşları yan ödemelerle desteklendiğinden ve emekli olduklarında ise yan ödemelerin tamamıyla emekli maaşlarına yansıtılmaması nedeniyle emekli maaşları düşmektedir.

Halen Anayasa Mahkemesi’nde 3000 ek göstergenin iptal edilerek, polislere de 3600 ek gösterge verilmesi talebiyle açılan davanın sırası geldiğinde görüşülmesi beklenirken, yüce mahkeme tarafından bu haklı talebimizin geri çevrilmeyeceğini bekliyor, bunun yanında, polislerimize de 3600 ek göstergenin, Sayın Hükümetimiz ve yüce meclisimiz tarafından, bir yeni yıl müjdesi olarak verileceğine gönülden inanıyor ve bu müjdeli haberi sabırsızlıkla bekliyoruz. " dedi.

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN