Polis emeklilerinin dün Ankara'da polislerin özlük ve sosyal haklar mağduriyetini ilgili makamlara ve kamuoyuna duyurnak amacıyla düzenlediği Anıtkabir Etkinliğine 70 yaşındaki emekli Başkomiser Zafer Ay, İzmir'den uçak ile gelerek katıldı..





Anıtkabir'de düzenlenen etkinliğe Ankara'da ikamet eden çok sayıda polis emeklilerinin bile çeşitli mazaretler öne sürerek katılım görmezken, 70 yaşındaki bir polis emeklisinin İzmir'den uçak ile gelerek etkinliğe katılması meslektaşları tarafından takdir ve şükranla karşılandı.



Emekli Başkomiser Zafer Ay da, sosyal medya hesabından Anıtkabir etkinliğine katılımı ile ilgili olarak şu paylaşımda bulundu :


" Ben 70 yaşındayım, İzmir'de yaşıyorum..

Bazı arkadaşlar gelmek yerine çorbanın pişmesini bekliyorlar..

Cop bahane, OHAL bahane.. Cebimizden para çıkmasın düşüncesindeler.

Ben sabah uçağı ile gelip etkinlige katıldım, akşam geri döndüm..

Önemli olan birliğimizdir, gerisi teferruattır.. "

Türkiye'nin çeşitli illerinden başkentte gelen bir grup polis emeklileri başta 3600 ek gösterge olmak üzere, özlük ve sosyal haklar yönünden mağdur olduklarını belirterek, dün anlamlı bir gün olan 13 Mayıs Anneler Günü'nde Anıtkabir'de buluştular.

Polis emeklileri özlük ve sosyal haklar yönünden mağdur edildiklerini içeren, Ulu Önder Atatürk'e hitaben yazdıkları "ATAM, ŞİKAYETE GELDİK..!" başlıklı mektubu Atatürk'ün manevi huzurunda okudular, beraberlerinde getirdikleri karanfiller ve üstüne takılı şikayet mektubunu mozoleye bıraktılar.

Polis emeklilerinin Atatürk'ün manevi huzurunda bıraktıkları ve okudukları mektupta şu ifadeler yer aldı :

"ATAM, ŞİKAYETE GELDİK..!"

Senin kurduğun Cumhuriyete sadık Polis ve Emeklileri olarak huzurundayız.

Senin her satırını incelediğin o güzelim Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu ve Emniyet Teşkilat Kanununu bile yamalı bohçaya döndürdüler. Ayrı bir Kanunumuz varken bizi özlük haklarımız yönünden diğer memurlarla bir tutup ayrı bir Kanun kapsamına aldılar, Emniyet Teşkilatı Personel Kanunu'nu çıkarmadılar.

Silahlı icra ve inzibat güçlerinden biri olan olan Polis'i kardeşlerimiz Jandarma'dan ayırdılar, onlara sağlanan özlük haklarını bizden esirgediler. Hizmet tazminatı ve ek gösterge tablosunu Jandarma görevlileri ve Emeklileri için yükseltirken bize bütçe yetmiyor dediler.

Her gün Polislerin şehit, gazi, intihar haberleri yayınlanıyor. Başımızdakiler bizi dinlemiyor, Paşam.

Çok zordayız,

Çok yorulduk,

Çok kan akıttık,

Çok can verdik,

Ölümüne sevdalısı olduğumuz Cumhuriyetimiz, Vatanımız, Milletimiz, Bayrağımız, Demokratik rejimimiz için herşeyimizi fedaya hazırız. Tek yakınmamız kardeşler arasındaki ayrım.

Diyeceğimiz bundan ibaret..

Biz Türk Milletine kol kanat gererken,
Senden başka bize kanat geren ve gideceğimiz başka yer kalmadı Paşam.."

Zübeyde Anamıza ve sana şükran, minnet, rahmet dileklerimizi ve bağlılığımızı sunuyoruz. "


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN