Özlük ve sosyal haklar mağduru çalışan ve emekli polislerin gözü, kulağı AK Parti seçim beyannamesinde..

AK Parti seçim beyannamesini, ‘herkesi şaşırtacak manifestosunu’ AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Mayıs Pazar günü İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek ve büyük bir şova sahne olacak organizasyonla duyuracak. 

Mağdur polisler, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na göre alan subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarında 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere aylık net 400 lira ila 925 lira aralığında iyileştirme yapıldığını belirterek, " Polislerin eğitim durumuna bakılmaksızının hepsine 3600 ek gösterge üzerinden maaş ödenmesi, Emniyet hüzmetleri tazminatının yüzde 50 oranında emekli polislerin maaşlarına yansıtılması, emeklilere de aile ve çocuk yardımı ödenmesi gibi özlük ve sosyal haklarının da yer aldığı Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yapılan maaş iyileştirmesinin çalışan polisler ile emeklilerine de yapılmasını içeren taleplerimizin AK Parti seçim beyannamesinde yer almasını istiyoruz.." diyerek yakınmalarını dile getirdiler.

Kamu yararına çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) üyesi ve eski Basın Sözcüsü Halis Kahraman, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline yapılan maaş iyileştirmesinin Emniyet teşkiatında halen görevli polisler ile emeklilerine de yapılması talebinde bulundu.

Türkiye POLEMDER üyesi ve eski Basın Sözcüsü Halis Kahraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2018 yılı yan ödeme kararnamesinin 18 Nisan itibariyle onaylandığını, bu kapsamda özlük haklarını 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na göre alan subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarında 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere aylık net 400 lira ila 925 lira aralığında iyileştirme yapıldığını belirtti.

Söz konusu iyileştirmeden Emniyet teşkiatında halen görevli polisler ile emeklilerinin mahrum edildiklerine dikkati çeken Kahraman, "Bu durum halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz, bayram seyran demeden mesai mefhumu gözetmeksizin vatan aşkıyla görev yürüten gerektiğinde gözünü kırpmadan şehit olan kahraman polislerimizin kurumlarına olan aidiyet hissini sarsıp, moral ve motivasyonunu olumsuz etkiliyor. Aileleriyle ve emeklileriyle birlikte yaklaşık 500 bin kişiye sirayet eden bir mağduriyet söz konusudur." değerlendirmesinde bulundu.



Genel Merkezi İstanbul Maltepe'de bulunan ve Türkiye genelinde 40 şubesi faaliyette olan Kamu yararına çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin (POLEMDER) üyesi Halis Kahraman'ın sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı :


" TSK PERSONELİNİN MAAŞINA İYİLEŞTİRME VAR DA,
POLİS EMEKLİLERİNE YOK MU ?

POLİS EMEKLİLERİ DE MAAŞ İYİLEŞTİRMESİ İSTİYOR..

2018 yılı yan ödeme kararnamesinin 18 Nisan itibariyle onaylanarak, bu kapsamda özlük haklarını 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na göre alan subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarında 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere aylık net 400 lira ila 925 lira aralığında iyileştirme yapılmıştır..

Söz konusu iyileştirmeden Emniyet teşkilatında halen görevli polisler ile emeklilerinin mahrum edilmişlerdir.

Bu durum halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz, bayram seyran demeden mesai mefhumu gözetmeksizin bayrak ve vatan aşkıyla görev yürüten kahraman polislerimizin kurumlarına olan aidiyet hissini sarsıp, moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemiştir..

Aileleriyle ve emeklileriyle birlikte yaklaşık 500 bin kişiye sirayet eden bir mağduriyet söz konusudur.

Genel Merkezi İstanbul Maltepe'de bulunan ve Türkiye genelinde 40 şubesi faaliyette olan Kamu yararına çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin (POLEMDER) bir üyesi olarak, ben ve dernek üyesi meslektaşlarım, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin maaşlarında yapılan iyileştirmeden herhangi bir rahatsızlık duymuyoruz..

Kardeş kuruluş olan TSK personeline yönelik yapılan maaş iyileştirmesi biz polis emeklilerini ziyadesiyle memnun etmiştir.

Başlıca talebimiz, polislerin eğitim durumuna bakılmaksızının hepsine 3600 ek gösterge üzerinden maaş ödenmesi, Emniyet hüzmetleri tazminatının yüzde 50 oranında emekli polislerin maaşlarına yansıtılması, emeklilere de aile ve çocuk yardımı ödenmesi gibi özlük ve sosyal haklarının da yer aldığı Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yapılan maaş iyileştirmesinin çalışan polisler ile emeklilerine de yapılmasıdır.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımızın, İçişleri Bakanımızın, Maliye Bakanımızın ve onurla ve gururla görev yaptığımız kurumumuzun bizlere sahip çıkacağına yürekten inanıyoruz.."


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-MURAT AYDIN