Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) üyesi polisler, polis haftası kutlama etkinlikleri kapsamında dün akşam (4 Nisan) Tek Rumeli TV'de " Faruk Yılmaz ile Türkülerde Rumeli " isimli müzik eğlence programına katıldılar..



Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173'üncü kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, polis emeklileri eşleriyle birlikte dün akşam Tv kanalında Türkücü Faruk Yılmaz'ın müzik eğlence programına katıldılar.



Türkücü Faruk Yılmaz, programın açılışında yaptığı anons da, Türk Polis Teşkilatının 173'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle, stüdyoda Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği üyesi polislerin eşleriyle birlikte seyirci olarak misafir olduğunu belirterek, polislerin 10 Nisan polis günü'nü  kutladı.. 





Faruk Yılmaz,  çeşitli yörelerin bir birinden güzel türkülerini tek tek seslendirdi. Programına Kültür Bakanlığı sanatçısı Türkücü Şeyda Karadeniz'i de davet eden Yılmaz, konuk sanatçı ile birlikte TV seyircilerinden canlı telefon bağlantısı ile gelen türkü isteklerini de tek tek  seslendirdiler.




Faruk yılmaz, stüdyoda seyirci olarak bulunan Polis Derneği Küçükçekmece Halkalı Şubesi 2.Başkanı Cebrail Gür ile TV programına polis emeklilerinin katılımını sağlayan dernek üyesi Gazeteci-Fahri trafik Müfettişi Halis Kahraman'ı sahneye davet etti.

Cebrail Gür, sahnede yaptığı konuşmada, programında dernek üyesi polisleri misafir ettiği için türkücü Faruk Yılmaz'a polis derneği yöneticileri adına teşekkür etti ve bir demet çiçek sundu.

Genel Merkezi İstanbul Maltepe'de bulunan Polis Derneği'nün Türkiye genelinde 38 şubesinin faaliyette olduğunu, Genel Başkan Emniyet Müdürü Mustafa Acar ile yönetim kurulu üyelerinin selamlarını getirdiğini söyledi.

Cebrail Gür, ayrıca vatanın bölünmez bütünlüğü için kahramanca mücadele ederken şehit düşen polislere rahmet, ailelerine sabır diledi, gazi polislere de uzun ömürler dilekleriyle minnet ve şükranlarını sunduklarını dile getirdi.



Cebrail Gür'ün konuşmasının ardından  konuşan Halis Kahraman da, meslektaşlarının 10 Nisan polis günü'nü kutladı, Faruk Yılmaz'dan polis haftası nedeniyle, polisler için " Karakolda Ayna Var.."  türküsünü seslendirmesini istedi.

Faruk Yılmaz da," Polisler için seve seve bu türküyü söylerim.."  diyerek, türküyü polislerin alkışlarıyla tempo tutarak eşlik etmesiyle bu türküyü söyledi. 





Faruk Yılmaz, polis haftası nedeniyle, sahnede Cebrail Gür'e  polis derneği'ne asılması için bir Türk Bayrağı hediye etti.Cebrail Gür de, bayrağı 3 kez öperek, teslim aldı..

Faruk Yılmaz, köklü polis teşkiatı mensupları  arasında sanat ile uğraşanların da olduğunu, polis emeklisi Emin Sevim'in de yıllardır hobi olarak şarkı ve türküler söylediğini öğrendiğini belirterek, polis haftası nedeniyle, bir jest yaprak Emin sevim'i bir türkü seslendirmesi için sahneye davet etti.




Emin Sevim de, Faruk Yılmaz'ın bu jestine karşılık, kendisine teşekkür etti, söz ve bestesi kendisine ait olan " Misafiriz " isimli türküsünü tüm polislere armağan ederek seslendirdi.



Polis emeklileri eşleriyle birlikte yaklaşık 2 saat süren program boyunca hem söylenen türküler ile hem gönüllerince eğlendi hem de Polis Teşkilatlarının 173'üncü kuruluş yıldönümünü kutladılar.



TV Programına katılan polisler eşleriyle birlikte, program sona erince de sanatçılar Faruk Yılmaz ile Şeyda Karadeniz'i tek tek tebrik etti, günün anısına sanatçılar ile birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN