İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın (POLSAN) 51. Olağan Genel Kurul Toplantısı bir Otel’de gerçekleştirildi.



Toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, İl Emniyet Müdürleri, POLSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Oğan, POLSAN Genel Müdürü Mustafa Selçuk ve Genel Kurul üyeleri katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karşılanmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla toplantı başladı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasına, “Hepimize yeni bir heyecan, hepimize yeni bir şevk vereceğini ve kendi adına bir milat olacağına inandığım Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” sözleri ile başladı.

Emeklilik sonrasında geçirilecek zamanların giderek uzadığından bahseden  Bakan Soylu, “Hem ülke ekonomisi açısından da hem de kendimiz için emeklilik sonrası hayat kalitesinin arttırılması üzerine hep birlikte bir şeyler düşünmemiz gerekiyor. Bakınız dünya bu konuyu çok geniş bir perspektifle tartışıyor. Yeni kavramlar ortaya koyuyorlar, mesela aktif yaşlanma diye bir kavramı tartışıyorlar, yani insanların yaşlandıkça hayat kalitesinin azalmamasını sağlamak, sağlık, sosyal hayat ve güvenlik standartlarını yukarı çekmek ve bu alanlardaki katılımlarını azaltmamak için hangi tedbirleri alabileceklerini tartışıyorlar. İmkansızlıktan dolayı evine kapanmak zorunda kalan değil, gençliğinde olduğu gibi hayatın her alanında aktif olarak yer alabilen yaşlılığı tartışıyorlar.” dedi.

 Bakan Soylu, “Polis mesleğinin en temel meselelerinden bir tanesi, küresel anlamda da sorun olan, bütün dünyanın da gözetmeye çalıştığı çalışma hayatındaki standartlarla emeklilik hayatındaki standartların mümkün olduğunca birbirlerine yaklaştırma gayretidir. Bunun için POLSAN önemli bir yapıdır.” ifadelerini kullandı.

2018’de 44 bin 496 olan POLSAN üye sayısının, şuanda 63 bin civarında olduğuna değinen Soylu, “Toplam mevcudumuza bakarsak biz hala oransal olmamız gereken seviyenin çok gerisindeyiz. Her şeyden önce katılım oranımızı arttırmaya gayret ettirmemiz lazım. Zorunlu ortaklık düzenlemesi ile birlikte esas itibariyle sandığın aktüeryal dengesini olumluya döndürdük.” dedi.

Soylu, FETÖ'den PKK’ya kadar bütün illegal yapılar ile mücadeleye giriştiklerini söyleyerek, “FETÖ, bunların belki de hepsinden karmaşık bir yapıya sahip ve içimize sızmış bir örgüttür. Tamamen sıfırlandığını söylemek elbette mümkün değildir. Ancak hem büyük ölçüde temizledik, hem de ortaya koydukları tahribatları tam anlamıyla gün yüzüne çıkardık. İşte POLSAN’da ortaya koyduğumuz bu anlayış değişikliği ve atılımın temelinde de bu temizlik hareketi yatmaktadır. Kaybettiğimiz zamanı, kaybettiğimiz maddi fırsatları, gelişme fırsatlarını hızlıca geri almak durumundayız. Geçmişi mülahaza etmek, bize sadece ders vermelidir, zamanımızı almamalıdır.” dedi.

Soylu, “Hedefimiz POLSAN’ı Türkiye’nin en güçlüğü sandığı yapmaktır. Tüm Emniyet Mensuplarına çağrımdır, POLSAN’a güvenin ve POLSAN’a katılın. Hedefimiz sadece üye sayısını arttırmak değildir, aynı zamanda bir arada olmak, bir arada olmanın verdiği güven duygusundan güç almaktır. POLSAN polisin dostudur ve POLSAN polisimizin sigortasıdır. Açık, şeffaf, modern yönetim ilkeleri ile yönetilen üyelerine gerçekten ciddi meblağlarda maddi avantajlar sağlayabilen bir kurum yapısına hep birlikte ulaşmak istiyoruz. Dolayısıyla POLSAN’ı Türkiye’deki diğer başarılı örnekler gibi, dünya ölçeğindeki başarılı örnekler gibi yüksek bir standarda çekmek durumundayız.” açıklamalarında bulundu.




Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya toplantıda yaptığı konuşmasında, Polis Bakım Yardım Sandığı’nın son yıllarda ayağa kalktığını, eskiden günümüze intikal eden bir çok sorununun kademeli olarak hal yoluna konulduğunu, iyi bir trend yakalandığını belirtti.

1952’de kurulan POLSAN’ın, ortaklarına emeklilikte artı katkılar sunması gerektiğine vurgu yapan Genel Müdür Uzunkaya, “Bu sandığın süreç içerisinde işlevini yeterince yerine getiremediği ve özellikle de hepimizin, tüm teşkilatımızın, hatta vatandaşlarımızın da gördüğü, bildiği üzere bir yapının eline geçmek suretiyle sandık üzerinden elde edilen gelirlerin, imkanların, kabiliyetlerin bir örgüte mali kaynak oluşturacak, peşkeş çekilecek bir takım sosyal aktiviteleri ve faaliyetleri için kullandırılacak alanlar, imkanlar olarak sunulduğunu maalesef gözledik, izledik.” dedi.

Uzunkaya, “Son yıllarda sandıkla ilgili yapılan bir takım radikal yaklaşımlar, müdahaleler ve özellikle de Sayın Bakanımızın bizzat gayretleri, öncülüğü ve müdahalesiyle Emniyet Teşkilatı Kanunumuzda değişikliğe gidildi. Cazibesi olmadığı için personel üyelikten kaçınmaktaydı, ancak her polis adayının mezuniyette zorunlu üye olmasını ve sandıkta kalmasını zorlayacak bir düzenleme yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Uzunkaya, 51. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda seçilecek yöneticiler ile sandığın Emniyet Teşkilatımız, üyelerimiz, ortaklarımız, şirketlerimiz için hayırlı sonuçlar üretecek bir mekanizmaya dönüşmesi ve başarılı olacak bir yönetim teşkiline vesile olması temennilerinde bulundu.

Toplantıda, POLSAN’nın 2017-2018 yıllarında gerçekleştirilen faaliyetleri ile 2019-2020 yıllarının tahmini bütçesi hakkında bilgilerin verilmesinin ardından Bakan Soylu’nun teşrifleriyle öğle yemeğine geçildi.

Öğle yemeğinden sonra Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçilmesi, dilek ve önerilerin paylaşılması ile toplantı sona erdi. 

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER :HALİS KAHRAMAN