Antalya'da otoparklara usulsuz araç çekerek karşılığında otopark sahiplerinden para aldıkları belirlenen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli 8 polis görevden uzaklaştırıldı.. 

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde bazı görevlilerin otopark işletmecileri ile belirli bir menfaat çerçevesinde anlaştıkları, yasak yere park edilen araçları asli görevleri olmasına rağmen para karşılığında çektirdiklerini tespit etti.

Araştırmayı derinleştiren ekipler şüphelilerin bazı araçların sahiplerinin araç çekilmeden olay yerine gelmesine rağmen aracı teslim etmeyerek otoparka çekilmelerini sağladıkları, trafiği engellemediği halde gece geç saatlerde ara sokaklara park eden araçları da çektirdikleri ve bunun karşılığında da araç başına otopark sahibinden para aldıkları belirlendi. Şahısların ne kadar çok araç çektirirse o kadar çok para alacakları için mümkün olduğu kadar fazla araç çektirmeye gayret ettikleri tespit edildi.

6 aylık teknik projeli takip sonucunda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü timleri, bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

İkisi otopark olmak üzere 18 ayrı adrese düzenlenen operasyonda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli biri müdür rütbesinde 8 polis ile otopark sahibi ve çalışanı toplam 16 kişi gözaltına alındı.

Yapılan ödemelerin notları ele geçirildi..

Operasyonda yapılan aramalarda otopark görevlileri tarafından kamu görevlilerine çektirdikleri araç ve ödenen ücretlerle ilgili notların yer aldığı çeteleler ile bir ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 15 fişek ele geçirildi.

Sabah saatlerindeki eş zamanlı operasyonun ardından sağlık kontrolünden geçirilen 16 kişinin KOM Şube Müdürlüğündeki sorularının devam ettiği bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, konuyla ilgili adli ve idari soruşturmaların aynı anda başlatıldığı ve halen devam ettiği belirtilerek gözaltına alınan trafik personellerinin görevden uzaklaştırıldıkları açıklandı.

"Aynı çatı altında olsak bile müsaade etmeyiz"

Açıklamada ayrıca kanuna ve hukuka aykırı her türlü bireysel ya da örgütlü faaliyetlerle mücadeleyi "aynı çatı altında dahi olsa" kendisine şiar edinen Türk Polis Teşkilatı'nın bundan böyle de her türlü suçla ve suçluyla mücadele azim ve kararlılığında olduğunun altı çizildi.


ULUSALSES.COM