İstanbul Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Başkanı Av.Sami Güleçyüz güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.
Emekli polis ve Gazeteci-Yazar Halis Kahraman da yeniden  yönetim kuruluna seçilenler arasında yer aldı.

İstanbul Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nin (FTM) Olağan Genel Kurulu İstanbul Kadıköy’de bulunan dernek genel merkezinde yapıldı. 

Aziz Atatürk ve şehitlerimiz için Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulda, dernek faaliyet ve denetim kurulu raporları okundu, raporlar ve yönetim ibra edildi.

Ardından yapılan seçime tek aday olarak giren Av.Sami Güleçyüz, genel kurul kararıyla yapılan açık oylama ile 2019-2022 dönemi için 3 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Derneğin kurucu başkanı olan Sami Güleçyüz, oy kullanan üyelerin tamamının geçerli oyunu alarak bir kez daha başkanlık koltuğuna oturmuş oldu.

Genel kurulda güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Av. Sami Güleçyüz, bir teşekkür konuşması yaptı.




TRAFİĞİN GİZLİ GÖZLERİYİZ

Fahri trafik müfettişlerinin büyük bir aile olduğunu, Türkiye genelinde 20 bin 500, İstanbul'da ise 3 bin 800 müfettişin gönüllülük esasına göre görev üstlendiğini ifade eden Başkan Güleçyüz, “ Bizler trafiğin gizli gözleriyiz. Polisin olmadığı yerlerde trafik denetimi yapıyoruz. Trafik polisine yardımcı oluyoruz.Fahri trafik müfettişleri olarak trafiğe önemli katkılar yapıyoruz. Bu genel kurulun bize yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Yönetimde bulunan çalışma arkadaşlarımla birlikte her zamankinden daha büyük şevkle, heyecanla görevimizi yerine getireceğiz. Camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun.." Dedi.

CEZALAR ARTIK ELEKTRONİK ORTAMDA KESİLECEK

Trafiğin gizli gözleri olan fahri trafik müfettişlerinin polisin olmadığı her yerde üstün görev anlayışı içinde 7/24 görev yaptıklarını anlatan Başkan Güleçyüz, “Cezaların elektronik ortamda kesilmesi kararı alındı ve yakında uygulamaya geçecek. Bu bizim uzun zamandan bu yana talebimizdi ve nihayet sonuçlandı. Uygulama müfettişlerimizin başarısını bir kaç kat daha artıracaktır. Cezalar online olarak ilgili birimine ulaşacak ve zaman kaybı ortadan kalkacaktır. Bu derneğimizin girişimi ile elde edilen önemli bir kazanımdır.” diye konuştu.



Fahri Trafik Müfettişleri, olağan genel kurul sonrası günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.



KAYNAK : TÜRKİYE HABER AJANSI **Haber : Ahmet KAPLAN