Cumhurbaşkanlığı'nın yeni kararnamesi uyarınca, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının yönetim ve sorumluluğunda bulunan saray, köşk ve kasırların dış güvenliği  ve emniyet tedbirleri bulundukları ildeki kolluk kuvvetleri vasıtasıyla valiliklerce sağlanacak.

İç Güvenlik ise yine eskiden olduğu gibi TBMM Koruma Dairesi Başkanlığı kadrosunda görevli polisler tarafından yürütülecek.

Merkezi İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı ile köşk ve kasırların bağlı olduğu Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair kararname, Resmi Gazete’de yayımlandı.

MİLLİ SARAYLAR İDARESİNDEKİ SARAY, KÖŞK VE KASIRLARIN DIŞ GÜVENLİĞİ VALİLİKLERCE SAĞLANACAK.

Yapılan yeni düzenleme ile Milli Saraylar’a bağlı Müzecilik ve Tanıtım Dairesi Başkanlığının görev alanına geleneksel el sanatlarının sürdürülmesine ilişkin faaliyetler de eklendi.

Güvenlik ve emniyet hizmetlerine ilişkin düzenleme ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının yönetim ve sorumluluğunda bulunan saray, köşk, kasır, müzeler ve tarihi fabrikalar ile bina ve tesislerin iç güvenliği Başkanlık tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde, dış güvenlik ve emniyet tedbirleri bulundukları ildeki kolluk kuvvetleri vasıtasıyla valiliklerce sağlanacak.

ULUSALSES.COM- ** ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN