Kütahya'da yaşayan polis emeklisi K.H.'nin  cep telefonuna iletilen " İndirimli Viagra satıyoruz.." başlıklı istenmeyen ticari amaçlı ayrı ayrı 3 adet SMS mesajı şikayetine, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 16 ay sonra komik cevap verdi..

Şikayetçi K.H' nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na 02 Aralık 2015 tarihli şikayetine,16 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen, bakanlık "  Şikâyet başvurularının incelenmesi zaman almaktadır...Şikâyetlerin değerlendirilerek sonuçlandırılması hususunda belirli bir süre bulunmamaktadır.." diyerek,  KOMİK BİR CEVAP verdi.

Bakanlığın şikayetçi vatandaşa ilettiği cevabi yazı da ; " Şikâyet başvurularının incelenmesi zaman almaktadır.Anılan Sisteme kayıtlı üç adet şikayet başvurunuzun işleme alındığı ve söz konusu başvurularının incelemelerine ilgili il müdürlüğümüzce devam ettiği görülmektedir." denildi.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nden şikayetçiye iletilen cevabi yazıda şu ifadeler yer aldı :

"Sayın K.H.

İlgi : 02/01/2017 tarihli başvurunuz.

Genel Müdürlüğümüze yönlendirilen ilgide kayıtlı başvurularınızda belirttiğiniz hususlar görev ve yetki alanımız çerçevesinde incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 01/05/2015 tarihinde yürürlüğe giren 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun uygulamasını düzenleyen Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 15/07/2015 tarihli ve 29417 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş; ayrıca, şikâyet başvurularının elektronik ortamda alınabilmesine imkan tanıyan “Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi” oluşturulmuştur.

Anılan Yönetmelik gereğince başvuru sırasında alınan bilgiler çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile elektronik haberleşme hizmeti sunan işletmecilerden ticari elektronik iletiyi gönderen gerçek veya tüzel kişinin abone bilgisi talep edilmektedir. Göndericinin tespit edilmesinin akabinde,savunması talep edilerek göndericiye süre verilmekte ve gerektiğinde bu süre uzatılabilmektedir.

Göndericinin savunmasının ardından ise mevcut bilgi ve belgeler çerçevesinde anılan mevzuat uyarınca gerekli kontrol ve değerlendirmeler yapılmakta, şikâyetçinin şikâyetinde haklı olduğunun anlaşılması ve anılan mevzuata aykırılık tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanabilmektedir.

Dolayısıyla, il müdürlüklerimizce ilgili Kanun ve Yönetmeliğe uygun olarak şikâyet başvurularının incelenmesi zaman almaktadır

Anılan Sisteme kayıtlı üç adet şikayet başvurunuzun işleme alındığı ve söz konusu başvurularının incelemelerine ilgili il müdürlüğümüzce devam ettiği görülmektedir.

Bu çerçevede, her şikâyet kendine özgü incelemeler ve yazışmalar gerektirdiğinden şikâyetlerin değerlendirilerek sonuçlandırılması hususunda belirli bir süre bulunmadığı ve şikâyet başvurularınıza ilişkin sürecin söz konusu sistem üzerinden takip edilmesi gerektiği düşünülmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Soner KAYA
Bakan a.
Daire Başkanı "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN