İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "İstanbul gün geçtikçe büyüyor. Bizim kurmak istediğimiz sistem; bir tarafta karakol, muhtarlık, bekçiler, bir tarafta asayiş, güvenlik açısından söylüyorum, İstanbul'da el birliğiyle mahallelerimize hakim olabildiğimiz, bir mesele olduğunda paylaşabildiğimiz bir sistemi oluşturmak. Bizim hedefimiz, İstanbul'u dünyanın en güvenli metropolü haline getirmek.." dedi 



Bakan Soylu, Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Muhtarlarla Toplantı" programında Fatih'teki 57 mahallenin muhtarıyla bir araya geldi.

Soylu, yaklaşık bir haftadır İstanbul'da muhtarlarla birlikte olduğunu dile getirerek, toplantıların kendisi ve muhtarlar açısından verimli olduğunu aktardı.

İstanbul'un gün geçtikçe büyüdüğüne dikkati çeken Soylu, "Bizim kurmak istediğimiz sistem; bir tarafta karakol, muhtarlık, bekçiler, bir tarafta asayiş, güvenlik açısından söylüyorum, İstanbul'da el birliğiyle mahallelerimize hakim olabildiğimiz, bir mesele olduğunda paylaşabildiğimiz bir sistemi oluşturmak. Özellikle terör örgütleri, etki alanımızda, dışımızda kalan 15-20 yılda çok göç alan mahallelerde kendilerine ait bir etkinlik kurmak istiyorlar. Sadece terör örgütleri değil, uyuşturucu çeteleri, gasp, organize suç örgütleri, oralarda vatandaşımızın hayatını da zora sokan noktaya getirmeye çalışıyorlar. Buralarda yeni bir stratejiye adım atacağımızı ifade etmek istiyorum. Bizim hedefimiz İstanbul'u dünyanın en güvenli metropolü haline getirmek." değerlendirmesinde bulundu.


ULUSALSES.COM