Hız tutkunu sürücülere uyarı..Otoyollarda 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren başlatılan hız ölçüm sistemi devreye girdi.Araçları gişe önünde bekletmek işe yaramıyor. Çünkü otoyollarda kameralarla hız ölçümü yapılıyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren araçların otoyollardaki hızları ve gişelere giriş çıkış süreleri dikkate alınarak, hız ihlali yapan sürücüler hakkında cezai işlem uygulanmaya başladı.

Ancak Türkiye genelinde uygulamaya başlanan bu metotla birlikte, gişeler arasındaki belirtilen süreyi daha erken zamanda kateden sürücüler gişe çıkışlarında beklemeye başladı.

Konuyla ilgili görüş bildiren merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Basın Sözcüsü Halis Kahraman, gişeler arası hız koridorunun işleme alınmasının sürücüleri hızlı gitmekten vazgeçirmediğini iddia etti.

Sürücülerin hızlı gidip, çıkış gişesine gelmeden mola vererek belirlenen sürenin dolmasını beklemelerinin bir çözüm olmadığını belirten Kahraman, hız koridorlarının yol boyunca yer alan kameralarla da ölçümlendiğini vurguladı.

FTM Basın sözcüsü Kahraman
, “Bu sistem devreye girdi diye EDS ve radarlar devre dışı kalmadı.Aynen denetimlerini kesintisiz sürdürüyorlar.Hız limitlerine mutlaka uyun..” uyarısında bulundu.

Hız sınırını yüzde 10-30 arası aşanların 154 TL, yüzde 30’dan fazla aşanların ise 427 TL ceza ödeyeceğini belirten Kahraman, sürücüleri HGS/OGS noktaları arasındaki mesafe ve süre bilgilerini dikkatli hesaplamaları konusunda uyardı.

Örneğin, İstanbul Avcılar-Mahmutbey gişeleri arasındaki mesafeyi 10 dakikadan ya da Mahmutbey-Edirne gişeleri arasındaki mesafeyi ise 1 saat 50 dakikadan daha kısa sürede tamamlayan sürücüler hız sınırını aşmış sayılacak.

Sözcü Kahraman, Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın, Niğde-Şanlıurfa, Adana-Mersin ve Adana-Şanlıurfa otoyollarında da yeni uygulamanın başlandığını belirtti.

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN