İzmir'in Konak ilçesinde hizmet veren ve yaklaşık 20 ay önce restorasyon çalışmaları için tadilata alınan tarihi Basmane Polis Merkezi yeniden hizmete açıldı.

Dönemin İzmir Valisi Rahmi Bey tarafından 1918 yılında hizmete açılan ve yıllarca polis merkezi olarak hizmet verip sonra restorasyona alınan binanın yeniden hizmete açılması nedeniyle tören düzenlendi.



Burada konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, tarihi binayı yeniden İzmir'e kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yılında tüm şehitler ve gazilere minnet borcunu ifade eden Ayyıldız, "Rabbimden dileğimiz herhangi bir kaza, olumsuzluktan, anarşiden, terörden uzak eylesin. Burası hepimizin. Burada çalışanlar sizlerin evlatları. Birlik ve beraberlik olursa her şeyin üstesinden geliriz." diye konuştu.

Vali Ayyıldız, emeği geçen herkese teşekkür etti.



İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise, binanın İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın destekleriyle restore edildiğini kaydetti.

Restorasyon çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Aşkın, "Büyük milletler tarihlerine sahip çıkarlar. Türk milleti de tarihin gördüğü en erdemli millettir. Tarihi sahip çıkar. Bugün burada güzel bir örneğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Basmane'nin iş hayatı, konaklama ve eğlence hayatının merkezlerinden birisi olduğunu belirten Aşkın, şunları kaydetti:

"Son dönemde de şehrimizde misafir olarak bulunan göçmenlerin yoğun olarak bulunduğu bir alan. Bu sebeple polis merkezine ihtiyaç duyduğumuz önemli semtlerimizden birisi. Bu güzel bina tarihin derinliklerinden gelen güzelliğini sergilerken hem de İzmir'imizin güvenliğine güzel hizmetler yapacaktır. Emniyet teşkilatımız vatanına, milletine, bayrağına, devletine ve şehrin huzuruna sahip çıkar. İzmir emniyeti olarak da şehrimizin daha güvenli olması daha huzurlu olması için gece gündüz çalışıyoruz. Bundan sonra da bu polis merkezinin katılımıyla hizmetlerimizin daha üst seviyelere çıkacağını biliyoruz."

Konuşmaların ardından Konak İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar dua okudu ve kurban kesildi.

Daha sonra İzmir Valisi Ayyıldız ve protokol üyeleri, kurdele keserek binayı gezdi.

Açılışa, İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya ile Hasan Kalyoncu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, emniyet müdürleri, emekli emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



ULUSALSES.COM-**HABER : HALİS KAHRAMAN