Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Koruma Daire Başkanlığı, polis ihtiyacını karşılamak üzere (Polis Memuru,Başpolis memuru, Komiser Yardımcısı,Komiser ve Başkomiser) personel alımı yapacak.

Polis alımı seçmeleri 2017 yılı içinde TBMM yerleşkesinde belirlenecek günlerde yapılacak.

TBMM
 Başkanlığı bütçesinden TBMM Koruma Daire Başkanlığı kadrosunda görevli polislere ödenmekte olan Özel Hizmet Tazminatı'nın 1 Ocak 2012 tarihinden önce bu göreve başlayanlara ödenmeye devam ettiği, ancak bu tarihten sonra bu göreve başlayanlara bu tazminatın ödenmediği ifade edildi.

Emniyet teşkilatında görevli olup, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Koruma Daire Başkanlığı'na bağlı birimlerde çalışmak isteyen polisler ; talep sırasında, TBMM merkez (ANKARA), Merkezi İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı olan Milli Saraylar Koruma Şube Müdürlüğü birimlerinden birisini talep edecekler..

Müracaat etmek isteyen polisler  için aranılan şartlar şöyle sıralandı ;

*11.09.1992 tarihli ve 21342 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 34. maddesine göre teklifle yeri değiştirilmemiş olmak

*Aylık kesimi ve kıdeme müessir ceza almamış olmak

*Polis Memurları,Başpolis memurları ve Komiser Yardımcıları için 36 (06.06.1982 ve sonrası doğmuş olmak) ,Komiser ve Başkomiserler için 42 (06.06.1976 ve sonrası doğmuş olmak) yaşından gün almamış olmak

*Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli personelin mecburi hizmet süresini tamamlamış olmak

*2.Bölge (Şark) hizmetini yapmış veya en fazla iki (2) kez ertelemesi yapılmış olmak

Bu şartlara haiz olanların müracaat formu doldurarak çalıştıkları birime teslim etmeleri gerekmektedir.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN