Atatürk'ün mirası olan 85 yıldır TBMM’ye bağlı olan Milli Saraylar Daire Başkanlığı bünyesindeki Ulu Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938 yılında yaşamını yitirdiği özel odanın de yer aldığı Beşiktaş'daki Dolmabahçe Sarayı ile Beylerbeyi sarayı, Küçuksu, Ihlamur, Beykoz, Yıldız Şale, Aynalıkavak ve Maslak kasırları, Florya Atatürk, Yalova Atatürk ve Filizli Köşk,yeni çıkarılan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlandı.

TBMM’ye bağlı olan Milli Saraylar, kasır ve köşklerin  güvenliğini ise, TBMM
 Koruma Dairesi Başkanlığına bağlı merkezi Dolmabahçe Sarayı olan Milli Saraylar Koruma Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polisler tarafından sağlanıyor..

Ankara'da Beştepe, İstanbul'da Yıldız ve Beylerbeyi sarayları ile Vahdettin ve Huber köşklerini kullanan Cumhurbaşkanı için Marmaris'te de yazlık saray yaptırıyor.

Yıldız Porselen ve Çini Fabrikası ile Hereke İpekli Dokuma ve Halı Fabrikası da artık Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışacak.

İstanbul'daki TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı bünyesindeki 2 Saray, 6 Kasır ve 3 köşk lağvedildi. Milli Sarayların idaresinden sorumlu partili Cumhur Başkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yakın arakadaşı olan TBMM Genel Sekreter yardımcısı Gazeteci Yasin Yıldız'ın da görevi de sona erdi. 

TBMM Başkanvekili Levent Gök, “Bu saraylar milletin. Atatürk cumhuriyetle birlikte sarayları millete verdi ve TBMM'ye bağladı. Şimdi bunun tam tersi, cumhuriyetten bir geri dönüş süreci yaşanıyor..” dedi.



ULUSALSES.COM