Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (TEMÜD-DER) Genel Başkanı ve Emekli Emniyet Müdürü İsmail Çalışkan, polislerin Anayasa Mahkemesi'nde duruşma günü tayinini bekleyen 3600  ek gösterge davası hakkında sosyal medyada kendisine yönelik eleştiriler hakkında açıklama yayımladı..

Genel Başkan İsmail Çalışkan'ın Anayasa Mahkemesi'ndeki polis memurlarını ilgilendiren 3600 ek gösterge davası hakkında  hem meslektaşlarını hem de kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yayımladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı : 

"Sosyal medyada hakkımda yazılan polis memurlarının Anayasa Mahkemesi' ndeki 3600 ek gösterge davasının süreci ile ilgili olarak, açıklama yapma gereğini duydum.. 

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına TEMÜD-DER  Genel Başkanı olarak verdiğim dilekçe de;

Özetle  :

Bu dava ile ilgili duruşma günü Anayasa Mahkemesi heyetinin huzurunda davanın mağdurları olarak meramımızı sözlü bir şekilde anlatmak istediğimizi, eğer bu talebimiz uygun görülmezse, yüce Anayasa mahkemesinin vereceği nihai kararında polis memurlarının 3000 olan ek göstergesinin iptal edilmesini, tahsil farkı gözetilmeksizin  polis memurlarının ek göstergesinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesine olanak sağlayacak şekilde iptal kararının verilmesini talep ettim. 

Ayrıca ; Anayasa Mahkemesi'ne sunduğum 3600 ek gösterge dava dilekçemin tetkik edimesi halinde de açık ve seçik görüleceği üzre, Emniyet Müdürleri ile ilgili herhangi bir talebim olmamıştır..

Anayasa mahkemesi'ne sunduğum dilekçe örneği de ek'tedir..




Meslektaşlarıma ve kamuoyuna saygıyla duyurulur..

İsmail ÇALIŞKAN
Emekli 1'incı Sınıf Emniyet Müdürü 
TEMÜD-DER Genel Başkanı "

 


Anayasa Mahkemesi'nin 9 Şubat 2017 tarihli gündeminde yer alan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve 117 miiletvekilinin imzasını taşıyan polislerin 3000 ek göstergesinin iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından  dosya üzerinden ele alınmıştı.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına 08 Şubat 2017 tarihli bir dilekçe sunarak, polis memurlarının ek gösterge davasına katılma ve sözlü savunma isteminde bulunan Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (TEMÜD-DER) Genel Başkanı ve Emekli Emniyet Müdürü İsmail Çalışkan'ın talebi Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Anayasa Mahkemesi de, dilekçe sahibi İsmail Çalışkan'ın dava hakkında sözlü savunma yaparak dinlemek üzere duruşmayı ileri bir tarihe ertelemişti..

Anayasa Mahkemesi'nin uygun göreceği gün ve saatte polislerin 3600 ek gösterge davası duruşmalı olarak görüşülecek..

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN