İstanbul Esenler'de düzenlenen Tombala operasyonu'nda 1’i meslekten ihraç edilmiş, 2’si halen görevde olan polis memurlarının da aralarında bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine Esenler’de tombala oynatan iki grubu takibe aldı. 

Polis ekipleri, fiziki ve teknik takibin ardından gruplara operasyon düzenledi. Operasyonda 1’i meslekten ihraç edilmiş, 2’si halen görevde olan polis memurlarının da aralarında bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde ve tombala oynatılan yerde yapılan aramalarda 6 ruhsatsız tabanca, 65 mermi, tombala oynatmaktan elde edilen 10 bin 65 lira, tombalayla ilgili parasal değerlerin yazılı olduğu kağıtlar ele geçirildi.

Vatan Caddesi´ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler hakkında, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, 'Örgüte üye olmak’, 'Kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak’, 'Rüşvet’ ve ‘Ruhsatsız silah kullanmak’ suçlarından işlem yapılacak.