Trafik Güvenliği uzmanı  Aşır Altınöz, Trafik kazalarının önlenmesi hakkında hazırladığı projenin yasal düzenleme yapılarak, acilen hayata geçirilmesini istedi.

Altınöz,  Başbakanlık BİMER aracılığıyla ilgili makamlara bu talebinin gereğinin yapılması istemiyle ilettiğini de bildirdi.

Karayolu Traffik Güvenliği Eğitimi kitabı yazarı da olan Aşır Altınöz, proje hakkında ULUSALSES Haber Müdürü Halis Kahraman'a şu açıklamalarda bulundu : 

"Bir proje hazırladık.Trafik Güvenliği eğitimi verdiğimiz bu proje ile trafik kazalarında ölümlerin önlenmesi ,yaralanmalı ve maddi hasarlı çarpışmaların azaltılması hedeflenmiştir.Proje hakkında igili bakanlıklara yaptığımız başvuruda bu hususun Bakanlar Kurulu veya TBMM de yasal düzeneme ile mümkün olduğu tarafıma bildirildi.

Son 5 yıl içinde Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında 35.000 yurttaşımız öldü.1.500.000 kişi yaralandı.Bunların 150.000'i hayatının geri kalan kısmını ya özürlü veya bakıma muhtaç olarak sürdürmektedir.Tedavi süreçleri ve maddi hasar ükemize büyük külfet getirmektedir.

Çözüm Önerilerimiz :

Trafik Güvenliği Yasası ile aşağıdaki hususların düzenlenmesini talep ediyoruz...

1-Kaza Raporu olan sürücüler

2-Hız cezası alan sürücüler

3-Yolcu taşıyan sürücüler

Bir günlük Trafik Güvenliği eğitimi verilmelidir.Bu sayede Tarafik kazalarında % 25 bir azalma sağlanır.

Proje ile 10.000 kişiye yeni iş imkanı sağlanır."


ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN