Karayolu Trafik Güvenliği Araştırma Derneği üyesi, Trafik güvenliği Uzmanı Aşır Altınöz, Trafik kazalarının önlenmesi için hazırladığı PROJE TEKLİFİ'ni Başbakanlık BİMER aracılığıyla ilgili makamlara sundu.. 

Trafik güvenliği Uzmanı Aşır Altınöz'ün proje teklifinde şu ifadeler yer aldı :

"Ülkemeizde meydana gelen trafik kazalarında  her yıl binlerce insanımız hayatını kaybetmekte,onbinlercesi de yaralanmaktadır.(Yılda 10.000 ölümlü ,278.000 yaralanmalı kaza)

Trafik kazaları sonucunda yok olan ve parçalanan aileler ile ,yaşamının geri kalanını engelli olarak sürdürmek zorunda kalanlar olayın sosyal boyutunu  koymaktadır.

Ayrıca yaralıların tedavi süreçleri ve maliyeti ile kaza sonrasında  meydana gelen maddi hasar miktarı ülke ekonomimizi olumsuz yönde etkilemektedir.(Sayıştay Başkanlığı trafik kazalarını önleme faliyetler.Mayıs 2008)

Bugün Marmariste meydana gelen kazada 23 insanımız ölmüş ve 11 kişi ağır yaralanmıştır 12.05 2017.Bazıları çocuklardır.
Trafik kazalarının sebepleri ,sonuçları ve analizleri yapılmış % 89 gibi bir kusur payı sürücü hatalarıdır.

TRAFİK KAZALARINI ÖNLEMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER:

1-Kaza raporu olan  her sürücü zorunlu Güvenli sürüş eğitimi almalıdır.Eğitim almadan bu sürücülerin Trafik sigorta poliçesi yenilenmesin (Sigortacılar Birliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü bu denetlemelidir.)

2-Kaza raporu olmayan fakat sadece ceza puanı olan sürücüler güvenli sürüş eğitimi aldıklarını belgelediği zamanda 20 ceza puanları silinmelidir.

3-Yolcu taşıma yapan şoförlere zorunlu Otobüs -Minibüs Güvenliği ve yolcu koruma eğitimi artı Şehir içi Güvenli sürüş eğitimi verilmelidir.

4-Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma bunları ve Trafik güvenliğini tehlikeye atacak diğer durumları iyi denetlemelidir.Denetim sadece hız kameralarına bırakılmamalıdır.

5-Eğitimler Sürüş Akademilerinde (Milli Eğitimden onaylı )verilmelidir.

Trafik ve sürücü güvenliği Eğitimi projesinde  verdiğimiz Güvenli sürüş eğitimleri bir tam gün sürelidir.Bu projemiz hakkında her platformda sunum yapmaya hazırız."

Başbakanlık BİMER aracılığıyla, Aşır ALTINÖZ'e iletilen cevabi yazıda ise, şu ifadeler yer aldı :

"T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1700848411 sayılı başvurunuz 19.07.2017 tarihinde KOCAELİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

Sayın; Aşır ALTINÖZ

14.06.2017 tarihli BİMER başvurunuzda belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak;

İlgili birimimizce yapılan araştırmada, başvuruda belirtilen talepler 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile 4925 Sayılı Taşıma Kanunda değişiklik yapılmayı gerektiren konular olduğu, Kanun değişikliği ve Kanun teklifinin ancak TBMM ve Bakanlar Kurulu tarafından yapılabileceği anlaşılmıştır.

Bilgilerinize sunarız."


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN