Fahri Trafik Müfettişi (FTM) Halis Kahraman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa'ya başvuru yaparak, Bayrampaşa'da 50.yıl caddesi üzerindeki Forum İstanbul AVM kavşağında trafik ışıkları olmasına rağmen, ışıklar da çok sayıda trafik kural ihlali olduğunu belirterek, bu noktaya EDS kameraları konulmasını istedi.



Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü görevlerini de yürüten Müfettiş Halis Kahraman'ın  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa'ya yapmış olduğu başvurusu'nda şu ifadeler yer aldı :

"Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi 50.yıl caddesi üzerindeki BP Petrol ofisi önünde 06-013 numaralı trafik ışıklarının bulunduğu noktada, trafik ışıkları olmasına rağmen, ışıklar da başta kırmızı ışık ihlali olmak üzere çok sayıda trafik kural ihlali olduğunu tespit ettim.

Fahri Trafik Müfettişi kimliğimle, bu noktada kural ihlali yapan araç sürücülerinin plakalarını tespit ederek, ceza yazdım.

Bu kavşaktan Forum İstanbul AVM istikametine özellikle hafta sonları ile akşam saatlerinde yoğun araç trafiği olduğundan dolayı, trafik sıkışıklığı yaşanıyor.Trafik sıkışıklığından bunalan araç sürücüleri de trafik ışıklarına pek uymuyorlar.

İşte bu nedenle, düzenli trafik akışının sağlanması ve trafik kurallarına uymayan sürücülerin EDS kameralarıyla tespit edilerek plakalarına ceza yazılması amacıyla, adı geçen noktaya EDS kamerası konularak, etkin trafik denetimi yapılmasını talep ediyorum.

Talebimin değerlendirilerek gereğinin yapılmasını ve neticeden tarafıma bilgi verilmesini istiyorum."


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER- MURAT AYDIN