Trafik denetimine sivil insiyatif olarak katılmak isteyen Fahri Trafik Müfettişi (FTM) adayları soruyor : " Trafik müfettişi olmak için daha ne kadar bekleyeceğiz ? "

Sosyal medyada yer alan " Fahri Trafik Müfettişleri " isimli grup sayfasında, müfettiş adayı Adalı Ibram, yaptığı paylaşım da,:"Başkanım, yeni fahri trafik müfettiş adaylarının müracaatı Başbakanımız tarafından imzalandı mı ? Bilginiz varsa paylaşır mısınız ?" sorusunu yöneltti.



Bu soruya merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman şu yanıtı verdi : " Başbakan seçildiği günden beri başkanı olduğu karayolu trafik güvenliği yüksek kurulu toplantısına katılmadı..Başkanlık yapmadı.. FTM adaylarının görevlendirilmesine onay vermedi. Onay yetkisini de başka bir makama devretmedi.

24 Haziran'dan sonra da başbakanlık makamı da olmayacak..Bu yüzden yeni yasal düzenleme yapılmasını beklemek zorunda sınız.

Ben, FTM olabilmek için tam 10 yıl Başbakan yolu gözledim.Siz daha kaç yıl beklersiniz,bilmiyorum."


Adalı Ibram : Başkanım 3 yıl oldu başvuralı o zaman yedi yıl beklicez daha..

Halis Kahraman : Biz dernek olarak, defalarca başbakanlık makamına başvuru yaptık...Başbakan FTM görevlendirme yetkisini il valisine devretsin..dedik..Ama bir sonuç alamadık..Türkiye genelinde binlerce FTM adayı bekliyor..Umudunuzu yitirmeyin..Yeni seçilecek Cumhur Başkanı bu konuyu KHK ile daha çabuk halleder..Bekleyip, göreceğiz..Hayırlısı olsun..

Adalı Ibram : Hayirlisi başkanım teşekkür ederim.

Halis Kahraman : Rica ederim..


Öte yandan, İstanbul'da 3 bin 900 müfettiş görev yaparken, Türkiye genelinde 28 bini aşkın müfettişin halen görev yaptığı, aralarında  gazeteci,öğretmen, hemşire, avukat, hakim, savcı, asker, polis gibi çeşitli meslek gruplarına mensup binlerce müfettiş adayının Başbakan'dan görevlendirme onayı için yıllardır sıra bekledikleri ifade edildi. 


ULUSALSES.COM**ÖZEL HABER : Murat AYDIN